Clearwater.

Donderdag 16 December 2010

Het schijnt dat de Clearwater Beach 1 van de mooiste stranden van Amerika is. Het was zeer zeker genieten!

Ook hier heel duidelijk te zien dat het echt niet hoogseizoen is... Er waren maar weinig mensen op het strand. Het was een graad of 25/26... Voor mij betekent dat toch echt wel, beetje zonnen, zwemmen, zonnen, zwemmen etc. Maar ik geloof dat ik nogal gek werd aangekeken. Want het is toch koud, wie gaat er nou zwemmen? IK DUS! ;-)

Bij elke strandopgang staan schildpadden, elk in een eigen houding. Makkelijk voor de kinderen!

Joepie, het strand is echt zo zoals ik het me voorstelden. Met palmbomen!

Zucht, kwijl, slijm.. Wat genieten! Die pier ziet er natuurlijk interessant uit. Daar moeten we op! ;-)

Maar eerst nog even op het strand kijken. Er kwamen stil aan toch wel meer mensen. Maar echt aan het zwemmen, was er niemand...

*gniffel* Hij was wat aan het zoeken, erg ver weg. Mijn camera vond hem toch! En ik, ik vind hem helemaal geweldig.

Vanaf de pier een mooi uitzicht op de boulevard. Wat een hoge gebouwen, indrukwekkend!

De pier was ook en officiële vispier. Er waren een heleboel vogels. zoals deze duif. (die zijn voor mij toch wel verbonden met de dam in Amsterdam).

Kijk, dit is dan tenminste Amerika. Een heus echte pelikaan!

Dan zomaar ineens staat daar een mega hotel. Heerlijk om daar te staan, het zoute water te snuiven..

Andere kant op kijken, daar is meer te zien. Maar dat maakt niet uit! ;-)

Kijk, een vliegende meeuw... Beestje wilde niet poseren *gniffel*

Vervolgens liepen we terug naar de auto's waar Andi en ik afscheid namen van de anderen. Zij wilden liever ijshockey gaan kijken... Veel plezier, wij hebben daar geen zin in. ;-) We spraken een tijd af en wij trokken verder. Zo kwamen we bijvoorbeeld langs deze hotels. Die hebben we daarvoor nog gezien vanaf de pier.

Al snel vonden we een heel rustig strandje. Waar we natuurlijk nog even een kijkje gingen nemen!

Eindelijk vond ik ook schelpen. :-) Ik kon even langs de waterlijn slenteren in plaats van over de boulevard.

Al snel kwamen wij tot de conclusie dat we niet heel handig waren geweest. Want we hadden zeer dringen een toilet nodig. Die vonden we helaas daar niet, vandaar dat we besloten om terug te gaan naar de pier. Want de zon daalde ook al rap aan de horizon. Op weg naar de auto werden we begroet door een heel leger salamanders.

Ik zat te genieten van alle Amerikaanse huizen. Wat groot, wat big, wat geweldig om te zien!

Kleurtjes! Echt iets voor mij. :-)

Vervolgens waren we weer terug bij 'af'. We gingen de zonsondergang bekijken. :-) Wij waren het er roerend over eens dat we de goede keuze hadden gemaakt. Lekker buiten ipv binnen in zo'n ijskoude hal!

City Walk.

Woensdag 15 December 2010

Gelukkig was ik niet zo heel erg veel te laat! :-) Dus we hadden nog tijd genoeg. Allereerst zijn we naar een groot winkelcentrum geweest. Men wilde flink inslaan.. Nou vind ik dat ik al genoeg nieuwe kleren had, dus ik heb niks gekocht. Braaf he? ;-)

Vervolgens wilden we naar de City Walk. Dit is de vrij toegankelijke ingang van het park Universal Studio's. Ik genoot. Want donker, veel lampjes, camera en Annemarie. Een hele goede combinatie!

Het was er echt super rustig! Zoals trouwens eigenlijk overal. Het leek wel druk op de paden in de parken, maar voor attracties was er nauwelijks wachttijd. Ik wil niet weten hoe het is, als het hoogseizoen is!

Overal licht en zoveel te zien. Ik genoot met volle teugen.

Langzaam kwam ons doel in zicht. We wilden een drankje doen in het grootste hard rock cafe van de wereld. Maarja, het ligt nog wel aan de andere kant van het water...

*zucht* Mannen, wat moet je ermee! Ze staan altijd in beeld! ;-)

We staken de brug over en we werden beloond met een prachtig uitzicht! Jammer dat ik niet meer tijd had om nog een paar foto's te maken..

Want ik had hier bijvoorbeeld nog wel wat meer experimentele foto's willen maken.

Doel bereikt! Het hard rock cafe. Boven de bar draait deze cadillac rond. Erg leuk om te zien! Je mag wel hopen dat hij goed bevestigd is.

De mannen waren helemaal weg van dit scherm. Schijnbaar van Apple. En echt megagroot. Denk wel zo'n meter of 10 breed... Je kon op elk pictogram klikken en dan kreeg je informatie over die artiest.

Op de terugweg zagen we de ingang van de Universal Studio's. Nou is dat met film, dus dat spreekt mij sowieso al minder aan! :-) Maar zo op de grond ziet het er wel leuk uit.

Tot slot nog een wegwijzer. Maar wij hadden het inmiddels wel gezien en zijn richting uitgang gegaan!

Lake Apopka.

Dinsdag 14 December 2010

Na 2 dagen in parken te hebben rondgelopen had ik het ook wel gezien... Gelukkig was dat iedereen wel met mij eens. De golfers gingen vandaag golfen dus dat betekende quality time! Oftewel, wat van de omgeving zien. :-) Ik heb aardig wat rondgereden en van te voren op google maps gekeken wat ik wilde bezoeken. Zo kwam daar voor vandaag Lake Apopka uit. :-) Geen foute keuze!

Eerst nog even snel op een plantage gekeken. Die zag je overal langs de weg. Hier had ik net de mogelijkheid om er een foto van te maken. Uitstappen durfde ik daar niet, want het lag er allemaal nogal verlaten...

Vervolgens ben ik verder gereden en algauw had ik door dat ik geen foute keuze had gemaakt. Het was nog even zoeken omdat ik de juiste plek niet kon vinden die ik op internet had gezien, maar het kwam allemaal goed.

Een botenlosplaats deed mij bijna verleiden om de voetjes even in het water te stoppen. Totdat ik ook hier een bord zag, verboden de alligators te voeren.. Ik heb het maar gelaten!

Nouja, dan maar voor het water op de knieën. Ik zag genoeg moois namelijk... Annemarie helemaal in haar element. Lekker fotograferen zonder gestoord te worden of opgejaagd omdat de rest al 20m voor je uitloopt.

Ik had de hoop dat ik nog een alligator zou spotten, er was tenslotte genoeg groen. Maar helaas die wens is niet in vervulling gegaan...

Wel zag ik nog een steiger en die moest ik natuurlijk wel even verder bestuderen.

Ben uiteindelijk helemaal naar het einde gelopen. :-)

Waar je je helemaal in het niets waagde. Het leek wel alsof je aan zee stond, zoveel water!

Het bleef genieten op het wandelpaadje! Helaas tikte de tijd door... En moest ik al snel weer terug naar de auto. Tenslotte moesten de golfers ook nog wel weer opgehaald worden...

Nou was mijn instelling, dan maar een paar minuten later. Hier kom ik nooit weer! ;-) Zij kunnen wel wachten en ging ik vrolijk door met fotograferen.

Blijkbaar had iemand deze pompoen niet meer nodig... Halloween was tenslotte al voorbij.

Tsja en toen stond ik alweer voor de auto. Nog even genieten en helaas, ik moest Lake Apopka verlaten!

Seaworld. (2)

Maandag 13 December 2010

In februari werd het nieuws opgeschrikt omdat er een trainer gedood was door een orka. Dit is toen in Seaworld gebeurd. Vandaar dat de show tegenwoordig verandert is. Er werd gezwommen met de orka's, dit mag nu echter niet meer. Wat natuurlijk heel begrijpelijk is. Desondanks is het zeker genieten, want die beesten zijn zo groot!

Vooraf had ik het geluk dat ik dit raam zag. Zo kon ik even genieten van de baby orka.

De tanden vragen zoveel respect. Op afstand blijven dus!

Wat een verschil in grootte. Wat ik ervan begreep is die grote degene die gedood heeft, maar zeker ben ik me niet.

Geweldig om te zien! Ok, ok, ik geef toe! Dit zie je niet in het Dolfinarium in Harderwijk!

Heel Seaworld is in Kerstsfeer. Terwijl we daar liepen hebben we alleen maar kerstmuziek gehoord. Wat ik natuurlijk helemaal niet erg vond. Kerst is voor mij nog altijd verbonden met Ellmau. Alhoewel dat nu natuurlijk niet meer zo is...

Hier zwommen ze nog achter glas. Even verderop kon je de roggen aaien! Grappig gevoel die huid. :-) Maar deze gezichtjes, nog leuker.

Vervolgens ben ik naar de dolfijnenshow geweest. Wat een geweldige show is dat zeg. Een combinatie van dolfijnen, acrobatiek, schoonspringen en andere dieren in een prachtig decor.

Soms wist je niet waar je moest kijken, er was zoveel te zijn. Zoals deze niet echte papegaai.

Er zwommen genoeg dolfijnen. Als je goed kijkt zie je ook nog een papegaai rondvliegen. Ogen tekort!

De afsluiting! Ik heb zitten genieten van een geweldige show, maar voor mij het hoogtepunt moest nog komen.

Want ik kreeg namelijk de kans om een dolfijn te aaien! Wat een leuk, geweldig gevoel. :-)

Een heel verschil met dolfijnen zijn natuurlijk deze Manatee's. Imposante beesten. Zo groot, zo log, maar zo grappig.

Er had iemand heel erg honger... Want ja als er heel veel mensen staan om te voeren. Dan moet je wel je beste oogje voor zetten natuurlijk.

Bij het maken van deze foto moest ik al aan Di Mario denken. Dus speciaal voor jou!

Deze flamingo hield de uitgang in de gaten. Gaat wel iedereen rustig weg? ;-)

Tsja, je hebt kerstsfeer of je hebt kerstsfeer... ;-)

Als ik zelf kerstkaarten zou maken, dan zou deze heel erg in aanmerking komen als kerstkaart voor dit jaar... Maar helaas, daar doe ik niet meer aan. ;-)

Seaworld. (1)

Vrijdag 10 December 2010

De volgende dag zijn we naar Seaworld geweest. Een heel erg mooi park! Mooie shows, maar toch. Het deed mij een beetje denken aan het Dolfinarium in Harderwijk. Natuurlijk genoten we er wel en is alles daar een stuk groter opgezet!

We begonnen de dag met een show. Men oh men wat hebben we gelachen!

Volgens mij vond hij/zij het publiek geweldig. Er werd driftig geklapt!

Nouja, eigenwijs, dat kunnen niet alleen mensen dat blijkt wel weer!

Zelfs een otter speelde mee in dit stuk!

Kijk naar de onderstaande 4 foto's en zoek het verschil! :-) Ik denk dat dit een hele goede was geweest voor een beeldenreeks die Hanny moest maken voor haar foto cursus.

Grappig he? Ik moet dus eerlijk bekennen dat dit ook daadwerkelijk de 4 foto's zijn die ik kon maken ondanks de herhalingsfunctie op de camera. Dat beest dat sprong echt heel erg snel!

Ehmm, big, bigger, bigst? Of zoiets.. Want groot was dat oranje achtige gevalletje wel. ;-) Volgens mij gewoon een walrus.

Als afscheid werden nog even de tanden getoond zodat het publiek maar snel zou vertrekken om van het park te genieten.

Dat deed ik! Want aquaria vind ik toch wel helemaal geweldig. :-) Nouja, de beestjes die erin leven. Zoals bijvoorbeeld dit zeepaardje.

Helaas waren ze niet te gebruiken die dag, maar de zwanen lagen er statig bij.

Bij onderstaande foto's weet ik even geen woorden. Geniet maar gewoon mee van een geweldige tuin!

Na het weekend ga ik verder in Seaworld! Zo zag ik nog een show met orka's, de welbekende show met dolfijnen. :-) Zag ik nog een show met huisdieren, alleen... Daar lag ik meer onder de bank van het lachen dan dat ik bezig was met fotograferen. Dus helaas daarvan geen foto's. En genoot ik gewoon. :-) Dus stay tuned!

Een heel fijn weekend toegewenst.