Onbegaanbaar?

Vrijdag 17 Mei 2013

Onbegaanbaar of juist begaanbaar? Jullie mogen oordelen!

De wandeling begon met een natuurlijke trap van wortels.

Werd vervolgens breder tot een 'forstweg'.

Maar gelukkig niet al te lang, want we gaan het bos in! (zijn daar de jagers???

Ineens komen er wat stenen op mijn pad...

Ach die overwinnen we ook wel weer...

Beetje klimmen hoort er tenslotte bij toch?

Wel even goed kijken waar de weg nou eigenlijk langs gaat, niet dat we uiteindelijk niet bij de Walleralm uitkomen..

Maar al snel zien we door de bomen het bos weer!

En komen we toch terecht bij de alm!

Viel best mee toch?? :-D Ik heb er in elk geval lol aan gehad! Ik had ook voor de hele tijd de 'forstweg' kunnen kiezen, maar ehmm dat ligt me dan weer minder. ;-)

1 ding is trouwens wel minder.. Is dat ik de dag erna behoorlijk veel pijn aan mijn knie heb gehad.. :-( Goed balen dus!!! Hopelijk is dat een kwestie van wennen.

Tour...

Maandag 03 December 2012

Ik onderbreek mijn serie van Gran Canaria voor een actueel bericht... ;-) Ik beleef namelijk veels te leuke dingen om dat allemaal maar zo te vergeten... :-)

Zo waren Andi en ik wandelen aan de Schwarzsee in Kitzbühel.. Elk jaargetijde mooi! Wat jullie hier zien is trouwens het uitzicht op de Wilder Kaiser.

Vervolgens waren we in Salzburg.. Alwaar we een prachtig zicht hadden op de maan. I love it!

Maar waarvoor we eigenlijk in Salzburg waren.. Namelijk de kerstmarkt! Ik hou van kerstmarkten.. :-) Ik vind het heerlijk om erover te lopen en de kraampjes te bekijken.. :-)

Vervolgens ben ik dan afgereisd naar Belgie.. :-) Direct na de lange reis zijn Pascale en ik naar Brussel gegaan.. Ja. Ik hou van die stad. Prachtig! :-)

Maar dat straalt ongetwijfeld ook wel van deze collega af... Bedankt Pascale je hebt jezelf weer overtroffen!!!!

De volgende dag zijn we naar Antwerpen gegaan. Ook een onwijs mooie stad! :-) Maar het meest indrukwekkend was toch wel om het Mas omhoog te gaan en dan een geweldig uitzicht over de hele stad te hebben... Maar goed, het was sowieso leuk. ;-) He Pascale.. Hihi... Jingle Bells... Zie ginds komt de stoomboot... ;-) Achja...

De volgende dag ben ik dan naar Maastricht gereden.. Waar ik samen met Harold natuurlijk ook Magisch Maastricht heb bezocht. Ik hou ervan! :-)

Tsja en weer een dag later ben ik dan naar Aachen gereden.. Waar ik had afgesproken met 2 vriendinnen. Ook daar zijn we natuurlijk naar de kerstmarkt geweest.. ;-) Geweldig! Zeker ook omdat het begon te sneeuwen. Wat is er mooier dan over de kerstmarkt te lopen, het sneeuwt.. Voor mij op dit moment niks!

En nu, nu ben ik bij mijn ouders.. :-) Waar ik voor mijn doen verrassend weinig op de planning heb staan. Ja ik ga naar mijn oude hogeschool.. maar voor de rest?? :-)

Achensee.

Donderdag 08 April 2010

Op de dag dat ik naar Innsbruck was geweest had ik op de heenweg al zien staan: Achensee... Iets wat ik toch eigenlijk nog wel een keer wilde gaan bekijken!

Op de terugweg was het nog redelijk licht... Dus ben daar even gestopt! Wat prachtig. Genieten. Er zat alleen nog maar weinig water in het meer.

De zon was al bijna achter de bergtoppen verdwenen... Waar dat nog niet was, dan wel achter de wolken.

Waar ik me erg over verbaasde was dat de heide al aan het bloeien was.

Jaja, denken jullie... Dat is natuurlijk maar 1 plantje. Nou nee! Kijk maar... Echt hele berghellingen met heide stonden al in bloei. Die snapte ik toch echt ff niet...

Ik ben niet helemaal tot het einde gereden... Het werd eigenlijk al wat te donker om het nog allemaal goed te kunnen zien.

Bovendien had ik met vrienden afgesproken! We gingen in de kroeg spelletjes spelen... Erg gezellig! Vervolgens zijn we naar de volgende gegaan, waar ik het allerliefste kom... En dat ik daar zo graag en vaak kom, dat heeft natuurlijk een hele goede reden! Maar die verraad ik nog even niet, hihihihi.

Innsbruck.

Maandag 05 April 2010

Wat doe je als je je op een zaterdag verveeld? Juist dan stap je in de auto en ga je wat leuks doen!! Op die bewuste zaterdag was Innsbruck mijn doel...

Waarom? Heel simpel, er zijn meerdere redenen. 1: het is een prachtige oude stad, even sfeer proeven, maar 2: er was net een groot winkelcentrum geopend en dat wilde ik graag zien. 3: wilde ik even gaan neuzen bij de Ikea! :-) Al met al genoeg om in de auto te stappen en uurtje te rijden. Ik zat te genieten onderweg. Die bergen, zo geweldig. Een grote kriebel ging door me heen.

Als je dan aankomt in de stad dan weet je ook gewoon. Geweldig toch? Je loopt door de stad, maar op de achtergrond zie je altijd de natuur.

Of je nou buiten of binnen bent... Zelfs tijdens het winkelen kun je altijd een blik werpen op de Nordkette.

Ik kon er in elk geval geen genoeg van krijgen! Zo wil ik wel vaker shoppen gaan.

Toch had ik op een gegeven moment even het gevoel dat ik in Nederland was. Tenslotte is Nederland het land van de draaiorgels. Gelukkig was dat gevoel snel weer weg.

Op de terugweg richting de auto zag ik deze magnolia bloeien. Het toppunt van tegenstelling. Zelf nog druk met skiën maar ook volop al in de lente.

Totaal gelukkig ben ik teruggelopen naar de auto. Het gevoel van thuis zijn overheerste. Ik was op dat moment gewoon echt helemaal zeker ervan dat ik de goede keus heb gemaakt om in Oostenrijk te gaan wonen!! Nu, ruim een week later is dat gevoel alleen nog maar sterker geworden. Ja ik voel me er thuis, ik hou van het land, ik hou van de mensen en ik hou van iemand in het bijzonder! O zo. :-)

Vanaf nu ben ik weer even 2 weken volledig terug in blogland. Daarna 2 weken weer even wat minder omdat je me lief uit Oostenrijk dan hier is... Aangezien hij nog nooit in Nederland is geweest, gaan we allemaal leuke dingen doen! (moet ik hem nog vertellen, hahaha). En daarna... 4 mei, vertrek ik DEFINITIEF!!! naar Oostenrijk. Jeuj, ik doe een vreugdedansje (nadat ik geslapen heb).

Gezellig.

Zondag 28 Maart 2010

Ik denk dat het overal hetzelfde is... Of het nu Oostenrijk is of Nederland. Zodra de zon zich even laat zien en de temperatuur omhoog gaat dan komt men uit huis. De terrassen zijn weer open, deze worden ook steeds verder aangekleed.

Wat voor Oostenrijk zo kenmerkend is dat er overal bloemen zijn. Toevallig zijn de bloemen in dit schrijfsel dan viooltjes, maar meestal zie je hier geraniums.

Je kan met recht zeggen dat de Oostenrijks nogal veel achter de geraniums zitten, maar ach. ;-)

Het is gewoon gezellig op dit moment op straat! Overal waar ik loop groeten de mensen mij. Ik voel me al bijna een echte inwoner hier van het dorp. Iedereen die ik zeg dat ik in het zwembad ga werken roept gelijk, dan kom ik van de zomer zeker langs!

Waar ik helemaal blij om ben is dat een vriend van mij uit de skischool nu ook werk hier heeft gevonden dus dat hij ook in de zomer blijft. Gezellig! Misschien verleer ik het Nederlands dan niet helemaal. ;-)

Nadeel wel van al die bloemen, sorry ik dwaal weer af, is wel dat er weer veel meer insecten komen. Zo ook deze eerste wesp die ik heb gespot. Nee die mogen van mij wel ver weg blijven!!!!

Wat waarschijnlijk ook heel erg goed gaat lukken is het internet. Ik wilde mobiel internet gaan nemen, maar heb met mijn 'huisbaas' gesproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk wel zo makkelijk is als we gewoon internet voor z'n 2en nemen... :-) Klinkt zeer positief! Dat betekent adsl... Nee kabel kennen ze hier nog niet echt. Maakt niet uit! Snel is het zeker, beter dan mobiel internet en goedkoper voor ons allebei. Nog even op hem inpraten en dan komt het ongetwijfeld goed, hihi.

Zo, ik wilde me nog even melden, waarschijnlijk komt er nog wel een logje ergens deze week voordat ik naar Nederland rij. Pin me er echter niet op vast... Je weet het hier tenslotte nooit! LOL. Ik heb in elk geval genoeg stof en foto's. Vooral dat laatste is een wonder, hihihi.