Bloemig.

Maandag 20 Mei 2013

Ik wilde eigenlijk gisteren alweer bloggen. Maar toen ik na mijn werk thuis kwam en de berichten over Ruben en Julian las, heb ik besloten geen bericht te plaatsen.. Ik heb dan ook met de handen in mijn haar de persconferentie zitten kijken. Hoe in vredesnaam heeft het zover kunnen komen??? :-(

Dan ga je toch ineens heel anders naar de dingen kijken. En des te meer besef ik wat voor geluk ik heb!

Ik kan namelijk zomaar de alm opgaan en daar genieten van al het moois wat er is. Dan vergeet ik al het negatieve. Dan is het gewoon puur genieten!

En als de knop hierboven dan op een gegeven moment ook gaat bloeien, dan krijg je gewoon een blauwe zee!

Of gewoon 3 verschillende kleuren en wit in 1 bloemetje. Daarvoor moest ik trouwens wel echt liggen in het gras zo mini zijn deze bloemetjes...

Gewoon lente!! :-)

Of van dichterbij, nog veel meer lente!

En dan mijn eerste vlinder van dit jaar... Ik wilde de foto eigenlijk anders maken, maar er was iemand zo nieuwsgierig die er zich ook mee ging bemoeien.. Gelukkig kon ik nog net afdrukken, want daarna was de vogel ehhh vlinder dus gevlogen.. :-(

Al het begin is moeilijk. ;-) Dus laten er nog maar vele wandelingen komen! Ik heb de smaak weer helemaal te pakken.

Beestenboel.

Donderdag 30 Augustus 2012

Het waren natuurlijk niet alleen maar bloemetjes die mijn aandacht trokken.. Maar ook de beestjes! Lieveheersbeestje overal en nergens.

Maar niet iedereen wilde zo graag op de foto...

De lieveheersbeestje wel heel graag. Kijk nou wat een rover dit is!

Goed verstopt in elk geval... Maar gelukkig zat ik op de grond en zag ik dit schatje niet over het hoofd.

Zo... Ik laat deze serie achter me...

Maar vergeet niet.. I'll be watching you!!!

Nederland. (2)

Dinsdag 21 Augustus 2012

We reden verder. Waar we langs dit typisch Nederlands plaatje kwamen. :-) Volop genieten vind ik dit dan toch echt wel.. Maar niet te lang, ik mis dan toch weer de bergen..

Gelukkig, we komen weer bij het water. Ik werd weer opgewacht. Maar nee, dit keer kwam het schatje niet naar me toe. ;-)

Zo'n lief tafereeltje.. Het kind is al bijna groter dan mam, maar toch.

Kijk hem of haar liggen stralen op het strand... Ja dat kan ik echt missen hier. ;-)

Ik denk niet dat er nu een harde storm moet komen..

Zo. We zijn aangekomen bij het laatste punt van onze rondrit. :-) Namelijk bij de pier van Holwerd. Hier hebben we ongeveer een uur zitten genieten van het licht, de zon, de zee.. Van alles!

Vele vogels vlogen er rond. Heel erg druk, want elke keer moesten ze weer een stukje verderop vliegen want het water steeg heel snel..

Ja volop genieten daar op de pier! :-) Het enige, we werden een beetje lastig gevallen door een plaag lieveheersbeestjes. Wat die daar nou weer te zoeken hadden?

Ach, ik zat er alsnog wel prima hoor.. Tijd voor een pauze. Oant Moarn!

Nederland. (1)

Maandag 20 Augustus 2012

Zoals jullie dus al wel gelezen hadden, was ik afgelopen week even snel in Nederland. :-) Even snel? Ja even snel! Ik ben namelijk vrijdag na mijn werk gaan rijden en op dinsdagavond weer terug. 4 daagjes in Nederland en 4 daagjes in Oostenrijk vakantie gevierd. Waarom? Nou omdat ik op woensdag naar typisch Nederlands fenomeen in Oostenrijk wilde. Namelijk het bloemencorso... :-) Maar dat komt volgende week wel. (ofzo)

Nu begin ik met Nederland. Zaterdagavond waren we bij mijn broer op bezoek. Hij woont geweldig aan het water. :-) Tsja en wat doe je dan? Dan ga je natuurlijk af en toe op het terras even wat foto's maken..

Want het was gewoon een prachtig gezicht daar op de steiger!

Toen er ook nog eens een luchtballon voorbij kwam zweven.. Was het echt typisch Nederland!

Vervolgens ben ik met Hanny naar de Waddenzee kust gereden. Want tenslotte is het toch een ongeschreven regel dat ik altijd wel de zeelucht wil hebben geroken.. Maar voordat we daar aan kwamen, reden we langs een weiland vol schattige kalfjes.. Ik rijd tenslotte in een Oostenrijkse auto, dus kun je goed de toerist uithangen. In de berm gezet en zodra de deur dichtsloeg kwam het stel in vol galop op me af!

Voor mij als koeiengek is dit natuurlijk de koeienhemel. Kijk nou die lieve blikken. *smelt*

Kiekboe, ik ben er ook nog! Tsja als je achteraan staat, moet je toch op de een of andere manier eroverheen kijken..

Nadat ik de droeve blikken had getrotseerd 'waarom breng je geen voer??' zijn we verder gereden. Waar we uitkwamen bij de kust. Gekke foto zo, deze dames met het schip erachter. Ligt het droog of vaart het toch?

Dit veertje lag te stralen op de dijk... :-)

Maar met dit hart sluit ik voor vandaag af! Tot morgen. :-)

Bloeiende koeien in de besneeuwde bergen.

Donderdag 17 Mei 2012

Sorry.. Ik moest een titel hebben, maar het logje is nogal veelzijdig! Dus vandaar... Nouja het begin is er al met de koeien. Ik weet nog steeds niet wat voor ras dit is, maar ik blijf ze leuk vinden met die bult op hun rug!

Het tweede zijn de bloeiers in de bergen. :-) Wit tegen wit, het kan toch prima?

Dit is dan gewoon lekker vrolijk en lenteachtig!

Vervolgens besloten de koeien dat het hun veels te warm was en gingen lekker pootje boden. (schijn bedriegt hoor!)

Gewoon genieten! Deze asfalt kant bied de leukste plekjes om te gluren. Maar van het pad is de andere kant leuker om te lopen.

Wie wil er nou niet op zo'n plekje wonen? Al denk ik dat het voor de boeren best lastig is, als al je land ineens scheef loopt. De tractoren rijden met 8 wielen rond zodat ze niet omvallen. De beesten hebben bellen om omdat je ze anders niet terug vindt...

Maar ach met zo'n uitzicht, kun je je toch prima aanpassen? Ohja en ik ben natuurlijk geen boerin! hihihi

En nu haasten naar huis. In Oostenrijk heb je bepaalde 'uitgangstijden' als je in de ziektewet zit. Dat betekent in mijn geval dat ik tussen 10 en 12 van huis mag en van 2 tot 5. Aangezien het inmiddels iets over 12 is, moet ik zorgen dat ik thuis kom. Stel dat er controle komt en ik ben er niet, dan kan ik fluiten naar mijn geld...

Update.. De bovenstaande foto's zijn gemaakt op maandag. Op woensdagochtend deed ik mijn ogen open en keek uit het raam. Ik deed ze maar weer even dicht en nogmaals open. Nee ik zag geen spoken naar beneden komen.. Nee ik zag gewoon echte sneeuw!!!!

Ik zeg welkom in Tirol! :-) Hier kan dat allemaal in mei. :-) Het weekend schijnt het alweer 23 graden te worden.