Muizenissen...

Woensdag 16 Mei 2012

Nu de route langs de Schwarzsee zo goed ging... Eigenlijk geheel zonder problemen, besloot ik een beetje meer uitdaging, kan geen kwaad! Wat is er nou mooier om het volgende meer hier in de buurt op te zoeken en niet alleen op de geasfalteerde straat te blijven maar ook een klein beetje klimmen/dalen. Dus ik ben in de auto gesprongen en op naar de Hintersteinersee.

Het klimmen was geen probleem. Nouja voor mijn knie niet dan. Voor mijn lijf wel iets meer. Ik ben natuurlijk niks meer gewend!...

In elk geval. Geen mens die mij opmerkte.. Er was toch niemand! ;-) Nouja.. niemand. Ik hoorde een heleboel geritsel in de bosjes. Ik had geen stress dus kon blijven staan en speuren waar het vandaan kwam. Tadaa!!!

Maarja het werd wel tijd om lekker door te lopen. Tenslotte staat er niet voor niks 1.15min op de bordjes en dat ging ik sowieso al niet halen! Zeker niet omdat ik telkens weer wat tegen kwam...

Want zeg nou zelf, bij dit soort plaatjes kan je toch niet gewoon zomaar voorbij gaan??? :-)

En al snel hoorde ik weer voldoende geritsel om nogmaals te blijven staan! En ja hoor, weer een schatje dat zich wel even wilde laten zien.

Het uitzicht roept ook en bovendien de plicht ook...

Ik moet jullie tenslotte vermaken... ;-)

Maar goed. Ik hoorde weer wat aan de andere kant van het pad. Weer was er iemand zo lief om zich te laten zien! Juhu.

Wat heb ik een heerlijke wandeling gehad zeg! En dit is nog maar 1 kant van het meer... Morgen neem ik jullie mee naar de andere kant. :-) Want inmiddels protesteert mijn been (nee niet eens mijn knie, maar mijn been..) behoorlijk! Ik heb even een pauze nodig. Ik ben dan ook al ruim een uur op pad.

MONSTERS!!!

Donderdag 10 Mei 2012

De dag begon nog zo goed... Met lekker sla en radijsjes.

Daar wisten wij wel raad mee! :-) Lekker gezond en toch voedzaam.

Tot ineens onze wereld een heel stuk groter werd! We mochten op ontdekkingsreis.

Maar oh oh, daar waren we eigenlijk niet zo blij mee. Want helllluppppp er leven monsters op deze wereld!!! Wat dachten jullie bijvoorbeeld van deze roodharige god op aarde? ;-)

Maar heel blij zijn wij er niet mee! Zeker niet als er ineens versterking opduikt. Nog zo'n harig monster....

Maar hee! Wij zijn vele malen sterker! Die stomme rooie die druipt al af en algauw druipt ook dat streepje af!

Ozo, schildpadden aan de top! :-)

Uiteraard niet geheel waar gebeurd... Deze schildpadden worden goed verzorgd en hebben een binnen en een buiten leefgebied. Maar zo af en toe worden ze uit dat leefgebiedje gehaald en mogen ze vrij rondlopen over het grasveld. Dit was voor de eerste keer sinds deze 2 nieuwe katten er zijn. Die er natuurlijk alles van moesten weten! :-) Onder toeziend oog van de baasjes uiteraard!

Tulpenroute...

Maandag 07 Mei 2012

Zoals bij de meeste wel bekend: Ik hou van bloemen. Maar voornamelijk, ik hou van tulpen! Ik vind ze zo geweldig. Nee niet dat ene bosje bij je thuis op de tafel. Maar groter. Denk aan de bollenvelden, denk aan de Keukenhof...

Eigenlijk stond dan de Keukenhof ook op mijn verlanglijstje, maarja... April doet wat ie wil. Dus het weer was nou niet geweldig. Plannen veranderen... Dichtbij dan de Keukenhof is de Orchideeënhoeve. Al surfend op de website kwam ik de Tulpenroute tegen. Erg leuk leek me dat. Dus Andi overtuigd en hoppa wij gingen!

We begonnen bij de Orchideeënhoeve waar de grootste Tulpenbol stond. (Uiteraard zijn we ook daar binnen geweest, foto's volgen.) En zijn vertrokken. Ik denk dat de beelden voor zich spreken... :-)

Aan de doorgaande weg naar de Orchideeënhoeve stonden een paar koeien voor de bollen te grazen. Het ultieme plaatje natuurlijk! Maarja... Ik reed niet. ;-) En nouja, het was wel de echte doorgaande weg... Maar dat deed mij natuurlijk wel verlangen naar het ultieme Nederlandse gevoel! ;-)

Nou volgens mij gevonden. Toch?

Zeehonden & Zeeleeuwen.

Dinsdag 01 Mei 2012

Op Neetlje Jans is tegenwoordig veel meer te beleven dan alleen de waterwerken. :-) Zo leven er verschillende zeehonden en zeeleeuwen. Het blijven leuke beestjes om naar te kijken!

We beginnen met de zeehonden...

Die elkaar gewoon heel erg lief vinden!

En laten zien dat ze prima kunnen springen!!!

Vervolgens gaan we door naar de zeeleeuwen. :-) Die doen mij dan weer denken aan de beestjes die ik ken uit de dierentuin van Emmen... Nooit geweten dat ze zo'n vacht hebben!

Zij laat even zien dat ze de beste is op 2 poten!

Tsja en van je zeecollega's kun je natuurlijk niet onderdoen. Dus ook hier moet er gesprongen worden.

Dan nu de vraag van deze log? Wie danst er mooier??? :-D

Veere.

Donderdag 26 April 2012

Ik wilde Andi zo graag kennis laten maken met de boulevard van Vlissingen. Daar is het tenslotte zo mooi om te zien hoe dicht de grote zeeschepen langs de kade varen... Helaas, op het moment dat we Vlissingen in reden, ging de gieter open en die hield ook echt niet meer op... Wel kwam er precies op het moment dat wij over de boulevard reden een groot schip voorbij. Waar we dus van onder de paraplu van genoten om daarna snel weer in de warme auto te springen.. Temperatuur op dat moment: 4 graden... Brrr!!!

Nouja, we besloten om dan maar wat rond te rijden en zijn uiteindelijk in Veere uitgekomen. Ik dacht dat ik er al eens was geweest, maar er kwam maar weinig bekend voor...

Door de haven liepen wij naar de vestingswerken om vanaf daar nog een keer naar het dorpje te kijken.

De molen 'de Koe' kwam in zicht. Wat een prachtig gezicht zo'n witte molen tegen de donkere luchten!

Verder gelopen kregen we algauw gezelschap van een heleboel schapen. Leuk gezicht zo op de dijk!

Maar ook koeien liepen er rond. Typisch Nederlands plaatje toch zo? Koeien, water maar bovenal windmolens.. ;-)

Ik blijf de molen geweldig vinden! Of zou dat komen door de naam???

Gelukkig stonden in Veere de fruitbomen al in bloei! Dat is toch wel typisch Zeeland he? :-)

Want oh wat waren de boompjes mooi! Ik vond het in elk geval helemaal genieten!!!

Maarja, zo'n molen door de bloesem heen is toch wel heel erg leuk. :-)

Al met al was het daar echt genieten in Veere! Heerlijk hoor. :-) We hadden nog tijd over en zijn vervolgens verder gereden.. Maar waar naartoe? Dat zien jullie maandag!