Steinplatte Waidring.

Woensdag 11 September 2013

Oops, nadat er verschillende berichtjes kwamen dat men wel weer zin had in een wandeling moet ik me maar weer eens melden. ;-) ;-)

Het grote probleem bij mij is dat ik liever de wandelingen maak dan dat ik erover bericht. Eigenlijk ook niet zo gek toch? :-) Bovendien ben ik weer helemaal gek op vriendschapsarmbandjes maken en lever ik die zelfs op bestelling en tegen betaling op dit moment. ;-) Allemaal leuk en wel, maar mijn computer staat daarop op een heeeeel laag pitje!

Ach kijk zelf maar mee naar de wandeling op de Steinplatte. Soms zeggen foto's meer dan genoeg...

Je merkt trouwens heel erg aan de natuur dat het echt al herfst is. Veel minder bloemen dan een paar weken geleden en natuurlijk 's ochtends goed koud. ;-)

Maar als je goed kijkt zie je eigenlijk gewoon genoeg moois!

Als je dan aan de schaduw kant komt (waar inmiddels wel de zon staat) dan zie je heel erg veel druppels overal nog.

En dat is gewoon genieten! Op sommige stukken moest ik gewoon stoppen met wandelen en even gaan zitten om een paar foto's te maken. :-)

Maar goed, niet alleen op de grond is er genoeg moois te zien. Wat dachten jullie van de bergen met eeuwige sneeuw??? Dan begint het toch wel te kriebelen hoor... Zeker als de sneeuwval grens zoals bijvoorbeeld gisteren al naar beneden komt en er hier op de toppen al verse sneeuw ligt! (onvoorstelbaar denk ik voor jullie...)

En soms, moet je gewoon stil zijn en respect hebben voor de natuur...

Zeker als je dan bedenkt dat je daar omhoog moet gaan klauteren. Zien jullie de rode stippen? Dat is de route die je moet volgen.

Ook hier geldt weer dat je de rode stippen moet volgen. Ok, ik geef heel eerlijk toe dat ik ook de andere kant op kon wandelen, maar dat lag nu weer even niet in mijn straatje. Dus hop camera in mijn rugzak.. :-) En klimmen maar!

Dat dat best wel een uitdaging was bewijst waarschijnlijk deze foto wel.. Maar ach eigenlijk deerde mij dat niet want oh wat was ik aan het genieten. 's Ochtends begon ik met een chagrijnig humeur.. Maar naarmate ik verder kwam (bij deze klim was ik al zo'n 3 uur op weg) hoe meer ik weer begon te genieten van 'mijn' bergen en hoe meer mij duidelijk werd dat ik hier echt op mijn plek ben!

Misschien moet niet iedereen terugkijken... Maar ik vond het GEWELDIG!!!!!

En ach als je dan boven aankomt, dan maakt het ook gewoon helemaal niks uit! Het uitzicht was geweldig!!!

Met als toetje natuurlijk de Wilder Kaiser volop in beeld. Just love it. :-)

Ok, 1 ding is dan natuurlijk wel 'minder'. Nouja minder. Ik heb de moeilijke route gekozen, met flink wat uitdaging, dat hebben jullie gezien. Maar het feit dat als je dan boven komt ineens in een mensenmassa staat van 50man ofzo, is dan toch wel een beetje jammer... De berg is namelijk zo gevormd als een wand, waar ik dus langs ben geklommen. ;-) Terwijl de andere kant gewoon bereikbaar is met de auto. ;-) ;-)

Ach het boeit ook allemaal niet. Klik maar op onderstaande foto voor een grote versie en geniet maar van mijn wereld!

Bergen in bloemen.

Vrijdag 09 Augustus 2013

Al sinds het begin van het seizoen had ik in mijn hoofd zitten dat ik de 'bloemenweg' in Fieberbrunn wilde wandelen... Het was er tot nu toe niet van gekomen en de tijd was er toch echt wel rijp voor! Niet wetende wat ik me nou weer op mijn hals zou halen. ;-)

Klinkt lekker makkelijk toch. Bloemenweg??? Nou mis dus... In totaal 6 uur ben ik gewandeld! :-) Maar oh wat was het mooi. Vandaag de bloemen dan maar eens tonen...

Prachtig zoals ze hun eigen kunstwerken vormen.

Veel blauw te vinden in de bergen! Prachtig die gentiaan.

Ook weer zo'n kunstwerk. Dan merk je niet dat je 6 uur aan het wandelen bent. ;-)

Van bovenaf heeft deze bloem natuurlijk ook wat!

Ach het is en blijft gewoon genieten. Deze bloemetjes waren trouwens echt mini...

Met dan een leuk achtergrondje erbij.

Soms met de druppels nog gevangen van de dauw..

Heerlijke tekeningen.

Het lijkt met die sprietjes zo wel een vleesetende plant, maar dat is het toch niet.

Tja stekelig.. Zoals ik ben.

Peperkorrels...

Tja en hoe lager je komt hoe 'gewoner' de bloemen dan weer worden...

En dan mag je blij zijn dat je weer op normale paden komt. Want oh wat heb ik allemaal voor JULLIE geriskeerd!!! ;-) ;-)

Wees dankbaar dat ik deze wandeling maak speciaal voor jullie. ;-)

Met gevaar voor eigen leven! ;-)

Hahaha nee hoor! Ik vind het heerlijk om te mogen wandelen in de bergen. Ook al zit ik de dag erna met enorme pijn in mijn knieën, dat maakt me allemaal dan niet uit! Ik geniet er volop van en zou het voor geen goud willen missen!!!

Pracht.

Woensdag 12 Juni 2013

Gek toch eigenlijk... Dat als ik de vroege dienst heb, ik op de 1 of andere manier veel minder tijd heb voor bijvoorbeeld mijn log... Terwijl als ik de late dienst heb, tot 22.00 ik 's avonds tijd heb voor mijn log? Nouja goed. Ik ben er nog hoor!

En met mij zijn alle bloemen er nog...

Of nouja toch niet???

Nee de bloem is toch echt verdwenen!

Gelukkig niet alle bloemen zijn verdwenen, de meeste staan gewoon nog te schitteren in de zon. :-)

De een zo anders als de ander.. De een pluizig, de ander gewoon uitgebloeid... :-)

Dit is dan geen bloem, maar met deze krul besluit ik deze log!

Lente / Sneeuw.

Zondag 26 Mei 2013

Het leken daar boven op de Walleralm wel enorme tegenstellingen! Kijk zelf maar mee...

Terwijl ik liep in een korte broek en top, zag je elders nog behoorlijk wat sneeuw liggen!

Waar bij mij de bloemen volop bloeiden... Zag je verderop behoorlijk sneeuw liggen. ;-)

Ach het was gewoon heerlijk daar op de alm. :-) Eindelijk weer een beetje uitdaging!

De wegen zonder asfalt, helemaal prima! Niks slechter voor je knieën en voeten als op asfalt lopen..

Het was er gewoon genieten. Of ik nou liep of ergens op mijn hurken zat. Die dag heb ik zoveel energie getankt! (Wat ik afgelopen week goed kon gebruiken, met een paar concerten ;-) En nog gewoon mijn 6 dagen werken :-p)

De Wilder Kaiser was zeker nog niet ontdaan van zijn sneeuw! Gewoon mooi met de groene blaadjes op de voorgrond. Inmiddels ligt er nog weer meer sneeuw. Want volgens mij sneeuwt het al 3 dagen onafgebroken daar boven. ;-) Beneden is het op dit moment 3 graden en regent het continu.

Ach en ik wilde toch ook wel weer eens een foto van mezelf waar ik helemaal opsta! :-) Dus een paar collega wandelaars maar even gevraagd een foto te maken. :-)

Dit waren de laatste foto's van deze mooie wandeltocht! Veel geleerd, namelijk dat mijn basisconditie nu zoveel beter is als toen ik naar Oostenrijk verhuisde en zeer veel gezien! Zeker nog een keer de moeite waard, maar dan in een ander seizoen!

Oplossing...

Vrijdag 24 Mei 2013

Toen ik dus liep te speuren naar leuke dingen op de grond kwam ik de tractorsporen van de vorige log tegen... Groot was mijn verbazing toen de 'modder' ineens bleek te bewegen..

Honderden kikkervisjes zwommen er rond. Daar is iemand productief bezig geweest...

Het was trouwens wel een super leuk gezicht!

Een aangezien de mini beestjes een beetje bang voor mij waren (logisch..) bleven ze rustig zitten en kon ik er een close-up van maken. :-)

Ik zeg dan wel kikkervisjes.. Maar ik weet het niet zeker? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat daar boven in de bergen kikkers leven. Het zullen wel padden oid zijn... Want nergens in de buurt was dan ook maar een meer te ontdekken, dit mini meertje stond op zichzelf. (Weliswaar het gehele jaar vol met water omdat het wordt gevoed uit een bron die overstroomt... maar toch!)