Kracht.

Zondag 03 November 2013

Sorry mensen dat ik jullie zo lang heb laten wachten.. :-) Ik zal even uitleggen waarom..

Na dat knutsel logje... Kreeg ik ineens een week vakantie... Thuis blijven had ik geen zin in, dus ben naar een vriendin in Italië gegaan. Daar zijn is echt even helemaal weg zijn. Bovendien is Bologna natuurlijk gewoon een leuke stad!

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik pasta en ijsjes houd.. Nou dan ben je dus in Italië echt wel goed op je plek. Foodheaven!

Als je dan toch in de buurt bent, dan moet je het er ook van nemen. Dus ik pakte de trein naar het strand. Precies zoals mijn gemoed op dat moment was het eerst bewolkt.. Maar hoe donker het ook lijkt, de zon gaat altijd schijnen. Dus eindigde ik in bikini en lekker in het water!

Eenmaal thuis was het ook nog genieten van een heerlijke nazomer!

Van 2 wel heel verschillende dieren.. ;-) Monster is maar een klein beetje groter dan Cookie. Bovendien is hij echt het knuffeldier, terwijl zijn eigenwijs het liefst de hele dag jaagt...

Ik pakte natuurlijk nog wat concertjes mee...

En toen was het ineens 'wirfst'... De eerste sneeuw in het dal, mijn hart sloeg op hol!

Daar moet je natuurlijk van profiteren in de eerste sneeuw, dus hop met de baan naar boven!

Waar het trouwens wel echt diepwinter leek!

En als er dan zoveel sneeuw valt, dan moet je toch gewoon een keer gaan skiën? Althans dat gevoel had ik! Dus skies en snowboard in de auto.. En gaan met die banaan!

My oh my wat was dat een droom. Pistes perfect, alleen maar goede skiers en dus gewoon lekker gaan met de flow!!! Chillll!!!

We keken nog even toe bij de training voor de eerste worldcup van dit jaar.

En toen, toen was het einde aan de pret... :-( Ik had geen energie meer, keelpijn... Ik wist het gewoon niet meer.. Een bezoekje aan de dokter leerde mij in eerste instantie ontstoken amandelen... Toen dat toch te lang duurde... Naar de KNO arts.. Die constateerde de ziekte van Pfeiffer... Het past allemaal samen, maar fijn is het natuurlijk niet. Dus mijn energie is nogal laag op dit moment en ik zit nog steeds thuis. :-( :-( :-( Genoeg tijd om te bloggen zou je zeggen, maar het lukte me gewoon niet!

Als klap op de vuurpijl besloot mijn baas dan ook nog dat hij me eruit gooide... Letterlijk op straat sta ik gelukkig niet, de winter komt eraan. ;-) Gelijk afgesproken met mijn winterbaas dat ik bij hem weer begin in de skischool.

EIND GOED AL GOED! Nu nog even gezond worden en dan kan de winter wat mij betreft weer komen!!!

Kwam... Zag... Overwon!

Dinsdag 25 Juni 2013

Wij zeggen hier altijd als de bui uit het oosten komt, dan komt er echt slecht weer aan... Raad eens waar mijn balkon op ligt? Juist het oosten.. Dus toen er weer eens een bui uit het oosten kwam, had ik er prachtig zicht op!

Het begon allemaal met een klein beetje wind...

En algauw verdwenen de huizen verderop in een regengordijn...

Het enige wat je dan kan doen is hopen dat er geen hagel komt.. En anders maar snel de pot goud zoeken!

Het ziet er alweer anders uit... Het komt steeds dichterbij.

En ja hoor... Daar was de regen al. :-) Gelukkig alleen regen en een paar kleine hagelstenen... Voor grote ben ik toch wel een beetje bang...

Al snel nam de wind ook weer behoorlijk toe...

En verdwenen de huizen helemaal in het regengordijn.

Kijk, zo is het natuurlijk makkelijk om de pot met goud te vinden!

En toen moest ik maken dat ik naar binnen kwam.. Want op mijn balkon was het ineens nat.. Mijn raam zit ca. 2m naar binnen toe maar ik moet toch echt mijn ramen gaan poetsen nu..

Het leverde dan wel mooie plaatjes op zo!

De regenboog werd trouwens ook steeds feller.

En net zoals snel als de bui kwam, was zo overgetrokken en was bijv. de Kitzbüheler Horn weer te zien..

Op naar de volgende bui!

Alles goed...

Donderdag 06 Juni 2013

Zoals denk ik iedereen wel heeft gelezen of gehoord... Is het hier de afgelopen dagen nogal heftig geweest! Er is zoveel regen in 2 dagen gevallen als normaal in 2 maanden, dat zegt eigenlijk al genoeg. 'Gelukkig' is er dan boven 1600m dan sneeuw gevallen, anders was alles nog compleet anders afgelopen!!!

Gelukkig zijn wij hier er echt goed vanaf gekomen! Ok, we konden (bijna) geen kant op op omdat alle wegen afgesloten waren, of in elk geval gedeeltelijk afgesloten waren... Is er een parkeerplaats compleet onder de modderlawine bedolven en zijn er hele bomen door de beken meegenomen.. Verder is er hier dan ook niks, maar dan niks te merken geweest van verschillende dingen...

Van mijn werk af, ongeveer 5km verderop, daar zijn hele straten door het water weggespoeld... Nouja en al het andere leed hebben jullie vast meegekregen. Hele dorpen onder water... Dan kun je hier wel klagen vanwege een 'beetje' water, maar staat in het niets met wat anderen meemaken zo dichtbij!!!

Maar eigenlijk, gaat de dagelijkse gang van zaken dan alweer heel snel gewoon zijn gang... Daarom neem ik jullie vandaag ook mee de bergen in. :-)

Nog even terug naar mijn wandeling de Hartkaiser omhoog! Om me heen nog heel veel sneeuw te zien!

De Kitzbühler Horn zelfs onder een vers pak sneeuw...

Of wat dachten jullie van dit verschil van de Wilder Kaiser die ook onder de poedersuiker bedolven is... Terwijl in het dal men in korte broek en top loopt!

Of dan de Loferer Steinbergen. Ook al zo mooi wit. :-)

Eenmaal dan boven, heb je een fantastische blik op de Wilder Kaiser!

Bedenk bij deze beelden... Dat het nu heel gevaarlijk is om de sneeuw in te gaan! Misschien nog wel gevaarlijker als in december ofzo.. De kans op lawines is nu vele malen groter, ook al verwacht je dat misschien niet.. Juist omdat het zo warm is, hoeft er maar een minimale extra belasting te zijn en baf daar gaat er 1tje!

Zomer!

Zaterdag 01 Juni 2013

Je zou het niet denken als je hier naar buiten kijkt dat het zomer is. De thermometer steekt op 8 graden.. De bergen zijn bedekt met heel veel wit poedersuiker... In het dal regent het pijpenstelen en de berichten op de radio zijn niet al te goed.. Aardverschuivingen, waterstanden van 9m ipv 6m etc. etc. Maar toch! Mensen het is zomer. ;-) ;-)

Geloven jullie me niet? Nou ik wel! Als je in elk geval 'laag' blijft. Boven op de berg groeit nog helemaal niks! Beneden is het groen. :-) Ook al vangen de plantjes de druppels...

Ik ben en blijf in elk geval optimistisch! Als ik de foto's op mijn telefoon bekijk hebben we toch al echt heel veel zonnige dagen gehad! (of komt dat omdat ik alleen foto's maak als het zonnetje schijnt) ;-)

Al schijnt het zonnetje dan niet, de gele plantjes schijnen dan wel voor de zon!

Ok, ok, ik ben heel eerlijk. ;-) Deze foto's zijn gemaakt met het zonnetje erbij!

Ik had namelijk geluk. ;-) Ik had namelijk dinsdag vrij. ;-) En laat dat nou net de enige mooie dag van deze week geweest te zijn! Mij hoor je echt niet klagen. Hihihi...

Tevens heb ik toen besloten de jaarkaart voor de liften hier in de buurt te kopen. :-) Zo kan ik op mijn vrije dagen heerlijk wandelen en leuke dingen hier in de bergen te bezoeken zonder elke keer entree te moeten betalen! Bovendien, kan ik ook op de dagen dat ik moet werken de 'hartkaiser' omhoog wandelen. :-)

Deze keer heb ik 2 uur en 25 min gebruikt... Doel is om aan het eind van het seizoen, dus ergens in Oktober onder de 2 uur naar boven te komen! :-)

April 2013. ;-)

Donderdag 25 April 2013

Roep ik nog heel vrolijk dat ik weer meer wil gaan bloggen.. Is zomaar de maand april om.. Gek genoeg.. Ik heb zoveel te vertellen. Zoveel te doen.. Maar het komt er op de 1 of andere manier niet van. Wel lees ik bijna dagelijks jullie blogs. Daar vind ik dan wel de tijd voor maar om te reageren en zelf te schrijven daar ontbreekt me even het zin in. ;-)

Ohja jullie waren verbaasd naar zoveel hobby's. Nou ik ook! Maar ik geniet er wel van. :-) Zal ik een rijtje maken? Ok dan doe ik dat maar...

1. Tekenen
2. Kralen figuurtjes maken
3. Vriendschapsarmbandjes knopen
4. Wandelen
5. Klimmen
6. Lezen
7. DVD's kijken
8. In de winter dan natuurlijk skien en snowboarden
9. Fotograferen
10. Whatsappen ;-)
En dan natuurlijk nog de 'gewone' dingen als tv kijken, vrienden treffen, terrasjes pakken enzovoort.. ;-)

Maar goed met alleen schrijven daar kom ik er natuurlijk niet! Dus vandaar maar een paar fotookes erbij!! We begonnen de maand heel erg mooi in Nederland...

Ik genoot van een mooi fietstochtje in het Fochteloërveen. Het mocht dan wel nog behoorlijk koud zijn.. Witte benen horen niet bij mij. Dus hoppa de broek omhoog.. ;-) Was best fris, hihi...

Was het bij mijn ouders thuis genieten geblazen! 1 groot tapijt met krokussen. WOW!!!

Kwam het zonlicht nog wel even door en lichtte deze krokus zo mooi op. I love it! :-)

Waren de eerste madeliefjes al vlijtig aan het bloeien. Zo heerlijk als dan alles uit het dorre komt. Wat een wonder is dat toch elke keer om weer te zien. :-)

Maar goed.. Zoals zo vaak als ik in Nederland ben. Was het weer nou niet je van het. Tijd dus om weer terug naar HUIS te gaan. :-) Daar was echter de winter nog niet helemaal verdwenen...

Tijd ook om te verhuizen. Na 3 maanden gekrampeerd te hebben (nee geen schrijffout..) was het tijd om dan EINDELIJK mijn eigen plekje te krijgen! En oh wat ben ik er blij mee. Zeg nou zelf dat als je opstaat, naar buiten kijkt en dit uitzicht hebt... Daar wordt je toch automatisch gelukkig van? Of niet dan??? :-D

Was het de eerste week weer terug thuis nog behoorlijk koud. Sloeg het weer vervolgens om. Tijd om de korte broeken, topjes en dergelijke uit de kast te halen! Genieten geblazen. :-)

Stal ik tijdelijk even een hond omdat ik zin had in nog een wandeling. Trouwens wel de liefste herdershond die ik ken!! :-)

Kwam ook hier steeds meer in bloei en is het gewoon volop genieten!!

Al met al een bewogen maand geweest waarin voornamelijk 1 ding het belangrijkste was.. Namelijk: VAKANTIE vieren! En dat, dat ga ik nu ook nog een weekje doen. :-) Vanaf 6 mei begin ik weer met werken. Maar de vakantie moet eerst nog even gevierd worden. Dit weekend bezoek uit Italie en uit Wenen.. Bezoekjes in Oberösterreich en Duitsland. Al met al.. Mensen ik verveel me niet! :-D