Pfoei.

Donderdag 13 Oktober 2011

Ik zeg niet vaak dat ik echt gesloopt ben.. Maar gisteren en eergisteren was ik dat zeer zeker wel... :-) Daar staat wel tegenover dat ik een geweldig weekend heb gehad en dat was me het gesloopt zijn, echt wel waard!!!

Ik heb 5 avonden live muziek mee mogen maken. Van mega tent tot huiskamer concert. En ik heb van alles genoten. :-) Vandaag een kleine impressie.

Het begon met het feit dat Ruud met zijn band een lang weekend zou verbrengen in Söll. Geweldig! Dus ik besluit toch maar gelijk op de 1e avond hallo te gaan zeggen. Ben een beetje vroeg, maar niet getreurd. Ik zit wel even aan de bar. :-) Daar raak ik aan de praat en krijg!!! gewoon kaarten voor de mega tent, helemaal leuk natuurlijk...

Ik begin dan ook gelijk maar met de tent, want dat was toch wel super leuk. :-)

Uiteraard, die kleine poppetjes daar op het podium... Dat zijn de Jungen Zillertaler. Oh oh, blijer kon je me daar niet mee maken. :-) Ze zijn en blijven gewoon geweldig!!

Maarja.. Ze mochten helaas maar een uurtje spelen.. Daarna werd de bühne vrijgemaakt voor dit persoon. Nee echt overtuigd ben ik niet. Zeker niet toen ik daarna op het filmpje dat ik had gemaakt ontdekte dat hij strak staat te playbacken!

Het was al voorspeld... maar toen het daadwerkelijk begon te sneeuwen, was het helemaal compleet! Een geslaagde zaterdagavond. :-)

Impressie van de zaterdagavond? Klik hier!

Terug naar de andere dagen. Donderdag, vrijdag, zondag en maandag naar het hotel geweest waar Ruud dan was. Mede ook dankzij een paar leuke mensen die ik heb leren kennen! Ik vond het geweldig. :-) Bedankt!

Gesloopt? Ja. Ik was elke avond niet voor half 3 thuis en zeker niet voor 3 uur in slaap... En als je dan elke dag om half 8 weer moet werken, dan ben je daarna wel gesloopt. Ach boeiend! Het leuke overheerst en dat vind ik het belangrijkste. Ik heb nu weer rust. ;-)

Het einde in zicht!

Woensdag 14 September 2011

We gaan vandaag verder met een paar oldtimers. Als afwisseling tussendoor. :-)

De eerste die weer voorbij kwamen, was de engel en de duivel van cafe Klaus. :-) Leuk die tegenstelling.

Lief die minipaardjes van dit taxibedrijf. Ook hier verder weinig versiering, alleen op het imperial.

Pas op, nu wordt het gevaarlijk met die Schützenkompanie van Kirchberg!

Ok en dan de laatste van de 37 wagens... :-) Een heel bijzondere. Namelijk en robot! Die werd bestuurd vanuit een auto die erachter reed. Je ziet trouwens ook dat ik op een andere plek sta. ;-) Het corso was afgelopen en toen ben ik nog even een rondje gelopen door het dorp. :-)

De wagens waren mooi, maar mij vielen uiteraard nog wat details op! Wat denken jullie bijvoorbeeld van deze poppetjes op de Eiffeltoren?

De wielen van deze tractor waren ook mooi versierd. Een van de weinigen die er iets meer van maakte.

Uiteraard vond ik er natuurlijk nog 1tje! Deze wielen lenen zich er natuurlijk ook prima voor.

Nog een keer die paardjes, maar nu dan de goede kant op! Leuk zijn ze? Ik vind het zo knap hoe ze deze constructies konden maken.

Kijk, daar is onze Schütze ook nog een keer iets duidelijker! :-) Het is maar net aan welke kant van de straat je staat natuurlijk.

Kijk, daar is hij weer Barbapapa! Zoals jullie zien was het zonnetje toen echt doorgebroken. Lekker hoor!

En zo ziet het er dan uit, bloemencorso in de bergen! Leuk he? Dat krijg je in Nederland natuurlijk niet. :-)

Duidelijk dat RadioNL hier zijn Oostenrijkse thuishaven heeft! Lang leve de RadioNL stickers, ik was het in elk geval niet!!!

Ik heb genoten! Maar dan ook echt genoten. :-) Leuk om eens iets Nederlands hier mee te maken. Trouwens, zo opvallend is het ook niet. Een week later was er in een ander dorp ook corso. Ook hier wordt dat vaak ook gedaan! :-) Maar dan wel met de import bloemen, hihi.

We gaan nog niet naar huis...

Dinsdag 13 September 2011

Nog lange niet, nog lange niet! En gelukkig maar, want anders hadden we zomaar Biene Maja gemist van de bar Kracherl.

Ik vond dit toch wel 1 van de mooiste wagens. Mijn andere favoriet die komt ook nog vandaag!

Hihi, bij een aantal wagens liepen er ook mensen achter wat we dus al zagen gisteren. Zoals ook deze kleine bijtjes!

Wie wil er bergbeklimmen? het kan nu! Moeten jullie wel snel zijn.. Want hij rijdt weer weg. Oh wacht eens even, er komt ja een berg in Nederland, dan hoeven jullie ook niet meer naar Oostenrijk toe. ;-) Of men daar van de Alpenvereniging blij mee is?

Kijk, dit was mijn favoriet! Barbapapa.. Ik weet niet waarom ik dat zo leuk vind, maar het is gewoon leuk. Heeft de Kupferstub'n leuk gemaakt! Lekker vrolijk en kleurrijk. :-)

Daar komen de indianen. Pas op dat je niet wordt gevangen door een lasso, dat zouden ze trouwens wel graag willen... Deze wagen is namelijk van de bank!

Jaja... Voetbal hoort er ook bij! Tenslotte heeft ook Oostenrijk genoeg voetbalverenigingen. :-)

Een jubileum. 15 jaar bestaat de Cordial-Cup, gemaakt voor en door het toerismebureau.

Tsja, wie heeft er inmiddels dorst gekregen, die kan nu even wat drinken! Tenslotte hoort bij de Oostenrijkse klederdracht ook schnaps... ;-)

Ok ok, dit was ook een hele geweldige! Allemaal verschillende katten. Daar wordt je niet blij van als je die voor je hotel hebt, maar Rösslwirt tekent ervoor!

En dan nu komt er een bekende.. Namelijk de pepermolen! In dat hotel was ik al eens. Ja echt! Vorig jaar met RadioNL. :-) Namelijk hotel Alexander! Daar ga ik ongetwijfeld ook dit jaar weer naartoe!

Duidelijk standpunt.. Anti-atoomkracht! met dank aan Pension Maria Rose die dit standpunt maakte!

Tsja, klein maar fijn.. Namelijk de Krone Zeitung!

Hobbelpaard! Lief, schattig, leuk. :-) Hoort dan ook bij een rijvereniging!

Kung Fu Panda.... Ai oppassen!!! Daar ga je dan toch niet logeren in Metzgerwirt, hihi. ;-) Of juist wel!

Ok, we zijn er bijna... Nog 4 wagens, maar daar gaan we morgen verder naar kijken!

Kirchberg corso.

Maandag 12 September 2011

Oops, beetje dom dus.. Het was helemaal niet de bedoeling dat er gisteren al een log zou staan.. Nouja ik ga gewoon verder. ;-) Ik heb voor donderdag ook alweer iets leuks bedacht!

Juhu, wakker worden! We gaan weer verder. Met dank aan hotel Zentral voor deze wekker. :-)

De eerste levende dieren kwamen voorbij. Leuk die paarden! Ze waren wel een beetje onrustig hoor... Ik had gedacht dat hier wel een manege ofzo bij zou horen, maar niets is minder waar. Hotel Klausen zorgde voor dit leuke span!

Uit vele auto's en op de vele wagens werden snoepjes gestrooid. braaf als ik ben heb ik die allemaal voor de kinderen gelaten. :-)

Ai, oppassen... Er komt een draak aan. Berg je maar, ze spuwt vuur! AHA dit is Obermüller. ;-)

En toen gingen we even op bezoek in Parijs. De Eiffeltoren kwam voorbij. Grappig... :-) Met dank aan hotel Bechlwirt die deze toren als onderwerp heeft gekozen. Kirchberg kiest nooit een speciaal thema voor het corso, waardoor er dus zoveel verschillende onderwerpen voorbij komen.

Knap als je op deze fiets de hele optocht mee kan fietsen. Want afstappen en er weer op dat gaat volgens mij niet zo vaak. Ernst Rapper, respect!

Waar deze wagen van is, is volgens mij wel duidelijk. Een ode aan de klederdracht!

Oei, oei, nu moeten jullie oppassen. Als je computer op hout staat, zou ik hem maar even optillen. Want de houtworm komt eraan. :-D Wel een hele geleerde worm! Maar pas op, ze is goed getraind, want ze is ook brandweerman.

Zo en toen was er ineens beroering. Er werden met stokken geslagen. Waarom? Nou ehmm... De ossen waren nou niet echt klein en rustig.. Het was wel dringend nodig. Zeker de ene had behoorlijk nukken volgens mij. :-) Wel heeeeel erg leuk dat de Ochsalm gewoon met echte ossen komt!

Pats, lopen jullie. Pats, stoppen blijven. Met z'n 3en hadden deze mannen de ossen goed onder controle! Gaaf!!!

Muziek in tha house! De zwarte zangeres komt optreden in de bar Jederzeit. :-) Dus komt dat horen!

Heey, alweer een stedenreisje! De Tower Bridge uit London. Dit was de grootste wagen die erbij was, helaas stond ik dus niet zo hoog dus de hele brug kon ik er van dichtbij niet op krijgen... Veel werk voor hotel Sonnalp om al deze bloemen te steken!

En toen kwamen der Brixentaler voorbij. Zij besloten om de wapens van de 3 belangrijkste dorpen daar uit het dal te laten zien.

We sluiten af met de heilige Hubertus van het Kirchberger Hof. Ook al zo mooi gemaakt!

Staan of zitten jullie nog steeds goed? Das mooi, want ik las even een pauze in! Tot morgen.

Corso!

Zondag 11 September 2011

Ik roep nog zo op blogs, ik wil ook weer naar het corso toe.. Maarja dat valt precies als ik in Oostenrijk moet zijn. En tadaa!!! Ineens een paar dagen later komt de flyer binnen. Corso bij ons in de buurt! Deze week neem ik jullie daar mee naartoe. Corso op zijn Oostenrijks. :-)

Het viel me al op dat het allemaal zo anders volgens mij toegaat. De wagens staan her en der verspreid in het dorp en komen geloof ik een kwartier voor starttijd nog over de route gereden naar het startpunt. :-) Daar viel mij al op dat het allemaal iets uitbundiger was. Ook logisch natuurlijk. Want jullie mogen raden waar de bloemen vandaan komen? Juist ja, uit Nederland. :-) Dus de kosten zijn vele malen hoger! Ach genoeg gekletst... We beginnen gewoon!

Als opening kwamen twee oldtimer tractoren voorbij. :-)

Tsja en tenslotte moet de brandweer ook voor de zekerheid meerijden natuurlijk! :-)

Ik ben alleen bang dat als er iets is, dat men de brand niet zo snel geblust hebben... ;-)

Alhoewel, beetje te vroeg gezegd. Er kwam ja nog een wagen! Genieten. :-)

Ok, tijd voor het eerst korps dat meeliep. Leuk die muziek tussendoor! Ik had trouwens een perfecte plaats, net iets hoger als de rest en onder een afdak. Was ook wel erg fijn aangezien dat het regende. ;-)

Hihi, ik kon het niet laten, ze flipperden zo leuk op en neer. Deze hoedjes!

Ok, de eerste deelnemer kwam voorbij. Het Kirchberger koor met de Kirchberger Kirche. :-)

Vervolgens kwam de brandweer nogmaals voorbij. Namelijk met een Waterspuit. Zou het werken bij brand?

Dapper.. Ook al is de optocht niet erg lang, maar om dan toch maar mee te lopen en te zeulen. De mensen van Cafe Lorenzoni met een sprookjesprinses!

Nummer 4 in de rij is hotel Brandwirt met een Berner Sennerhond. Hihi, ik geloof dat de hond normaal gesproken al groter is dan het karretje waarmee zij rijden...

Jaaa! Thomas kwam ook voorbij. Heel erg leuk idee van hotel Sonne. :-) Trouwens ik merk hierbij wel op, dat de meeste ontwerpen en geraamtes gemaakt zijn door 1 bouwer. Dat kom je in Nederland ook niet tegen!

Juhu, daar kwam een Koe. Ondertussen hoorde ik Koei al telkens roepen, kijk daar komt een koe! Nou inderdaad, ze had gelijk. :-) Leuk van de Landjugend. Hoe kan het ook anders!

Ok... Even verderop stopte de koe en die had nog een verrassing. Een echte zwiepende staart!

Brixental is het dal waarin dit corso werd gehouden. Brixentaler is dan gewoon weer een winkel.

Tot slot van vandaag zeg ik proost mensen! Geniet van je biertje. :-) Morgen gaan we weer verder. Overigens is deze wagen van hotel Kroneck.