Vernieuwd.

Donderdag 30 September 2010

Nouja het valt wel op geloof ik. ;-) Ik wilde wat anders! Dus ben ik 1 dag heel hard aan het knutselen geweest, met dit als resultaat. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat hij wel gewoon in chrome werkt, firefox heb ik niet.. Maar internet explorer weigert... Na nog eens 2.5 uur puzzelen ben ik ook daar uit gekomen... Ik ben er in elk geval tevreden mee!!! En vooral trots omdat het me uren gekost heeft om uit te vinden hoe ik de achtergrond zo kreeg. Iedereen ziet nu dezelfde achtergrond omdat hij zich aanpast aan je beeldscherm grootte. (Mocht het nou niet werken, druk dan even op f5 op je toetsenbord of op vernieuwen in je browser.)

Nu wilde ik dus gewoon weer helemaal gaan bloggen. Maar ineens zijn er omstandigheden die mij de zin daarin een beetje doen vergaan. Omdat ik op een heel groot deel van mijn vaste blogjes al had geschreven heb ik besloten toch hier een bericht te schrijven... Of ik aankomende week al gelijk weer helemaal ga bloggen weet ik niet. Er staan nog even teveel gevoelens open. Waarbij mijn gedachten voornamelijk naar de (schoon)familie van mijn zus gaan... Nouja ik zie het ook wel.

Ik neem jullie nu in elk geval vandaag mee naar de Steiermark. Andi en ik zijn daar begin september een aantal dagen geweest. Genieten! Zo anders. Het deed me allemaal wel een beetje denken aan Limburg.

De herfst was toen nog niet helemaal ingevallen...

Waar deze provincie heel erg bekend om staat is om zijn wijnen. Overal waar je kijkt zie je dan inderdaad ook wijnranken staan.

Boven op de uitkijktoren zaten nogal wat vliegende mieren.. Dus nee mijn lens is niet vuil. ;-)

Hele mooie provincie om te ontdekken! Erg gaaf. Weinig afwisseling dat wel. Het is namelijk of wijn, of mais, of pompoenen.. Iets anders zie je er niet. ;-)

Uitzicht.

Vrijdag 11 Juni 2010

Helaas door tijdgebrek is het me niet gelukt om de foto's helemaal uit te zoeken... Maar toch alvast een voorproefje!

Klik op de foto voor een groter formaat.
Fijn weekend allemaal!

Königssee

Dinsdag 25 Mei 2010

Op een regenachtige dag hadden we niet zoveel zin om thuis te blijven. Ik had nog vrij en Andi had zijn vrije dag. Ik heb hem toen uitgedaagd om wat leuks te verzinnen waar we naartoe konden gaan. Hij kwam met het idee van de Königssee. Ik was er nog nooit geweest. Dus daar zijn we heen gegaan. ;-)

Daar aangekomen wist ik echt niet wat ik zag. Het deed me allemaal denken aan de foto's van Hanny uit Noorwegen.

We hebben een rondvaart daar gemaakt. De Königssee is 5 km lang. Wij hebben echter alleen het eerste deel, 3 km gezien. Genieten was het zeker weten wel. Het begon al bij het wegvaren.

Als 'speciale' service stopt de boot bij de echowand. Daar speelt dan 1 van de medewerkers een stuk. Echt speciaal! Je hoort de echo 2x terugkomen. Als je een echt hard geluid hebt, dan hoor je die 5 keer terugkomen. Echter. De Königssee is beschermd en de natuur mag niet aangetast worden. Harde geluiden behoren daartoe. Dus vandaar dat ze nu op de hoorn spelen.

Ook vanwege de natuur varen de boten allemaal op elektromotor. Zo maken ze het minste geluid.

Eenmaal aangekomen op onze stop zijn we uitgestapt en hebben we een ronde gelopen. Onder andere door dit imposante bos.

Dat het nog erg vochtig was, bewijzen deze verse zwammen wel.

Vervolgens zijn we weer uitgekomen bij het water. Bevalt me toch beter. ;-)

Vanaf het water heb je ook mooi uitzicht op het kerkje met bijbehorende gebouwen.

Nouja... Vanaf het water is het toch mooier!

Hier is duidelijk te zien waarom mij de Königssee aan Noorwegen doet denken. Ook hier eindigen de rotsen gelijk in het water.

Toen we aan het wandelen waren hebben we mazzel gehad. Geen regen of iets dergelijks! Terug op de boot echter... Begon het vol te regenen. Nouja wij zaten in elk geval droog.

Terug bij het begin kwam deze eend nog even voorbij. Ook bij hem is duidelijk te zien dat het regende.

Al met al een heerlijke dag. Ik heb genoten. :-)

Nog even en ik ben weer volledig terug! Zoals het er nu uitziet krijgen we binnenkort in huis weer breedband internet. Dus dan ga ik het bloggen weer dagelijks oppakken! :-D Bovendien kan ik dan ook eindelijk thuis Nederlandse tv kijken en lekker radio luisteren. :-)

Uitrusten.

Woensdag 21 April 2010

Ik laat jullie hier voorlopig even uitrusten. :-)

Jullie mogen zelf kiezen. :-) Of aan het strand...

Of op een pier (aan de afsluitdijk)...

Of toch maar gewoon tussen de bollenvelden in Noord-Holland.

Het maakt mij niet uit...

Tot en met aanstaande zondag is Andi nog hier. Dus die tijd gaan we nog even genieten. Daarna ben ik weer op volle sterkte terug bij jullie. Met een heleboel foto's en verhalen. Vanuit onder andere Amsterdam, de Keukenhof, Den Helder en Bakkeveen. Naast deze dingen zijn we ook nog in Groningen geweest, hebben we op het strand in Noordwijk gegeten en hier in de buurt heerlijk een terrasje gepakt de hele middag aan het water, daar was alleen Koei erbij. ;-)

Op de planning staan nog een dagje Meppel en een dagje Schiermonnikoog. Verder zien we het wel. Tot volgende week!

Giethoorn.

Vrijdag 16 April 2010

Terecht werd ik gewezen op het feit dat ons uitje van gisteren niet in de planning stond. Dat had er eigenlijk alles mee te maken dat er op dat moment nog niet duidelijk was waar we naartoe gingen! In elk geval... Samen met Jan en Jetske zijn we naar Giethoorn gegaan!

Nou ben ik nog nooit in Venetië geweest, maar ik snap de benaming Hollands Venetië snap ik wel.

Giethoorn ligt niet zover bij mij vandaan.. Maar tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik er ook nog nooit was geweest!

Toch kwam het me bekend voor... En waarschijnlijk vele van jullie. Namelijk van de bekende film Fanfare... Groot was dan ook het plezier het feit dat we zeer regelmatig het bekende liedje begonnen te zingen! 1 iemand keek ons telkens dan weer heel vreemd aan... Maarja, die kent Fanfare natuurlijk niet. Toch nog maar eens gaan kijken met Andi. (Yup, we hebben hem dus nog steeds niet gezien hoor! ;-))

Ik denk dat we de mooiste dag van de week hadden om te varen. Niet al te koud en de bomen zijn al een stuk verder in het groen en bloeien al een stuk mooier dan aan het begin van de week. Ik heb in elk geval optimaal genoten.

We hadden afgesproken om bij Fanfare te gaan eten. Al snel kregen we gezelschap. Een bedelaar!! ;-) Uiteraard ben ik daarvoor bezweken.

Fanfare!!! Leuk hoor, om dat nu met eigen ogen en in kleur te aanschouwen. :-)

En hier zag ik zo de koe de steigers op rennen... Dikke lol! Smit's Paviljoen.

Rondvaartboten genoeg. Deze hing wel heel erg scheef in het water. Ik wens de kapitein heel veel succes met varen.

Laten we maar niet praten over deze molen. Nouja het feit dat we er zo dichtbij waren. :-) LOL. :-D

Maar we weten het nu! Met een beetje gas en dan de motor weer starten.... *gniffel*

Jan en Jetske bedankt voor de gezellige dag! Een mooi afscheid zo. :-)