PASTA!!!

Vrijdag 17 Juni 2011

Elk dorp waar je loopt heeft minimaal een pastawinkel. Nouja voor mij een pasta winkel, maar ze hebben er natuurlijk veel meer! Ik kon het niet laten om op verschillende plekken natuurlijk foto's te maken. Al bij de eerste winkel riep ik natuurlijk ik wil pasta kopen...

Want zeg nou zelf, dit ziet er toch overheerlijk uit?

Ok even wat anders.. Ook echt italiaans. Dit vond ik zo typerend, gewoon de jassen aan de wand hangen.. Ik heb wel 1 hele gave leren jas gezien.. Niet glad leer maar met allemaal gaatjes erin.. :-) Maarja dat kost duur en ons ben zuinig natuurlijk. ;-)

Gaan we weer verder met de pasta... Gewoon om op te vreten, ik was er bij voorbaat al van overtuigd dat dit veel beter zou smaken dan wat je in de winkel kunt kopen.

Want in Italië smaakt het ja ook al zo lekker... Trouwens de meest vreemde vormen vind je daar!

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Ook wij hebben pasta mee genomen naar huis. 4 verpakkingen.. Binnen een maand zijn er al 2 opgesmikkeld. Want inderdaad. Het smaakt zoveel lekkerder als de normale pasta die ik gewend was.. Het wordt dus tijd om als deze pasta op is, hier een speciaal zaakje te vinden. Want terug naar die andere, dat wil ik niet meer!!! I love Italië! :-) Daar ga ik zeker nog een keer terug komen. Bovendien, het is niet eens zover rijden. 3 uur en je staat aan de Gardasee. Wie mij al langer kent weet dat ik gek genoeg ben om dat in 1 dag 'ff' op en neer te doen... ;-)

Peschiera & Lazise.

Donderdag 16 Juni 2011

We besloten bij Peschiera eerst een lekker stukje te gaan lopen en op een bankje te gaan zitten met zicht op de Gardasee... :-) Daar vlogen weer een paar zwanen voorbij. Helaas weer relatief ver uit de richting, maar ik heb ze toch weten te vangen!

De zwanen die niet voor ons wilde gaan vliegen hadden het namelijk veel te druk met eten zoeken!

Peschiera zelf is een heel erg leuk stadje. Echt een oud vestingsstadje. Wij kwamen dan ook over de brug binnen!

Gewoon genieten van de mooie natuur en de mooie wallen. :-) Echt sfeervol!

Ook het dorpje zelf was gewoon leuk. Na Limone voor mij toch echt wel het leukste plaatsje wat ik heb gezien!

Nog een blik op de haven... :-) (klik voor groter)

Vervolgens was het nog te vroeg om te gaan eten... Dus besloten we nog een stukje omhoog te rijden, richting huis.. Naar Lazise, waar we gisteren natuurlijk ook al waren. :-) Geen enkel probleem! Nog een blik daar op de haven...

Onder het genot van een colaatje en de laatste verrukkelijke pasta... Was het tijd om nog even de dagen door te nemen en afscheid te nemen.. Boehoe, snik snik!

De vogeltjes deden zich trouwens terwijl wij aan het eten waren zich nog even te goed aan het brood dat er stond, hihi. Wat heb ik gelachen! Wat een snuggere beestjes... :-)

Nog een blik op het tonbaken in de haven. Klaar om terug te gaan.

We liepen nog even door het stadje, ik had op de heenweg al een super leuke korte broek gezien, maarja.. Je weet wel, twijfelen. Alsnog toen gekocht. Ik ben er erg blij mee! Draag hem iedere week. Dus goede koop. ;-) Bij de parkeerplaats zag ik nog dit bloemetje en toen was het tijd om echt in te stappen...

Men oh men, wat heb ik onwijs genoten van deze mini vakantie samen! Echt zo zalig. :-) Zeker voor herhaling vatbaar zo met z'n tweetjes. Voor ons werkt dat toch het beste. Daarom zijn we ook druk bezig met plannen van een vakantie in november.. Maar dat komt tzt dan weer wel! :-) Morgen nog een blik op iets echt Italiaans..

Verona.

Woensdag 15 Juni 2011

De laatste dag aan de Gardasee besloten we dat we na het uitchecken nog even een markt gingen lopen en daarna naar Verona zouden gaan. Pfff wat heb ik daar eigenlijk toch wel spijt van gehad... ;-) Niet om Verona hoor, prachtige stad! Dat was het niet. Maar oh wat was het heet daar... Graadje of 30, geen zuchtje wind.. Zweten dat ik deed... :-) Maarja wel rondje door de stad gelopen uiteraard en daarvan kunnen jullie dan vandaag weer genieten. Gewoon thuis... Bereid je wel even voor op een lange log van 19 foto's... ;-)

Helaas was de kattenshow net niet die dagen... We zagen op de foto namelijk het evenbeeld van onze eigenwijs!

Over de fontein een blik op de Arena.. Imposant! Net toen wij naar binnen wilden.. Uiteraard lunchpauze.. Toch maar niet opgewacht. ;-)

Het plein voor de arena. Vrij leeg.. Tsja wie gaat er dan ook met zo'n hitte in de stad lopen... ;-) Het was trouwens wel grappig. Liepen een paar Romeinen rond, die met iedereen op de foto gingen. Vervolgens natuurlijk wel bedelen om geld he?

De Arena nog een keer, maar dan vanaf het plein gezien. Imposant gebouw!

Dit huis vond ik eigenlijk wel grappig. Een echt hoekhuis.. En dan die kleur en die balkonnetjes.

Vervolgens zijn we door de winkelstraat gaan lopen. Nou mijn portemonnee heb ik veilig in mijn broekzak gehouden, want ehmm. Mij was dit alles veel te duur. Prada, Gucci en weet ik wat nog meer allemaal.. ;-) Nee niks voor mij.

Als je goed opzij keek, niet alleen naar de winkels, was er genoeg leuks te zien. Bijvoorbeeld dit steegje.

Wat verderop kwamen we op een ander plein waar een duurmarkt stond. Maar ook daar.. Die prijzen, nee bedankt. Geef mij dan maar de markten aan de Gardasee zelf!

Vlakbij die markt zag ik dit balkon. Op slag werd ik natuurlijk weer verliefd. En Andi maar stom kijken. (nou heeft het wel effect gehad dat we zoveel leuke balkons zagen.. Kijk maar bij Koei !)

Toch een apart gezicht die markt zo en dan die mooie oude gebouwen erom heen.. Zal er wel bij horen, maar verpest voor mij wel de sfeer van het plein.

Want zeg nou zelf, dit was toch vele malen mooier geweest als er geen kramen waren geweest???

Dit is nou mijn droom. Vele planten, gewoon je eigen natuur om je heen.. Maarja ben bang dat vele van die grote planten hier de winter niet overleven, zeker die palm niet. En om nou een tropisch klimaat te simuleren in de woonkamer... Lijkt me ook niet zo'n sterk plan!

Aan de andere kant van de rivier lag dit stadsdeel er geweldig bij.. Maar mij net te ver. Yup jullie lezen het goed. Te ver.. Die dagen aan de Gardasee hebben me behoorlijk gesloopt. Was er dan ook goed klaar mee. Het liefst wilde ik gewoon even ergens zitten, wat drinken nog genieten van het mooie weer. ;-)

Maar goed, we zijn toch verder gelopen. Zo kwamen we op dit kerkplein uit. Waar de bomen nog prachtig groen waren.

Even had ik het gevoel weer terug in mijn geboorteland te zijn...

Bij deze etalage moest ik toch wel even blijven staan en heel hard lachen! Geweldig!

Terug bij de Arena, keken we over het plein naar de andere kant... :-) Tijd om terug te gaan lopen naar de auto, maar niet voordat...

We nog een keer kijken naar de Arena...

En naar het plein. :-)

Terug in de auto zochten we via de navigatie nog iets leuks in de buurt. Venetië was net te ver weg, nog een uur rijden. En om nou een andere stad te bezoeken leek mij niet echt geslaagd. Dus zijn we teruggegaan naar de Gardasee waar we in een nog niet ontdekt dorpje hebben rond gekeken... :-) Maar daarover, morgen meer!

Sirmione & Salo.

Dinsdag 14 Juni 2011

Tijd om naar het meest toeristische van de Gardasee te gaan... Sirmione! :-) Echt wel genoten! Zodra we door de toegangspoorten waren zagen we deze meerkoet heel druk met het verzorgen van het nest maar ook met de 3 jonkies!

Veel meer mensen dan in al die andere plaatjes... Maar toch, het ging nog redelijk. Elk straatje waar je keek, het eindigde altijd in het meer! :-)

Al snel waren we door het stadje heen en kwamen we op de punt van het schiereiland! Het 'strand'.

Ook hier weer.. Niks met zand, gewoon kiezelstenen! De steigers.. Waarom zouden daar boten aanleggen? Die zijn toch gewoon voor de mensen om te zonnen!

Mmm, klaprozen! Wat prachtig en dat tegen die strakblauwe hemel! Een echt vakantiegevoel.

1 Klaproos was zo lief om een kijkje in het hart geven. :-) Nou graag! Daar zeg ik geen nee tegen. :-)

Nog even wat verder gelopen. Ook weer duidelijk dat het ook vandaag nevelig is. De overkant is nog steeds niet te zien...

Het bewijs, dat salamanders of is het een hagedis? Door kan leven als de staart eraf is.. Wel een heel apart gezicht!!!

We klimmen weer naar boven, lang leve de training thuis! En kijken terug op het strand... :-) Wow!

Maarja, zo ziet het er eigenlijk toch nog veel mooier uit.... ;-)

Prachtig! Ik kan wel begrijpen dat Sirmione zo populair is. Niet alleen de uitzichten, maar ook gewoon het stadje, de natuur.. Gewoon alles!

De oude gebouwen die dan door de bomen schemeren...

De doorkijkjes, de binnenplaatsjes... :-) Echt heel erg mooi!!!

Dan die oude burcht die door loopt in het water. Een beetje zinloos volgens mij. Maar wel heel erg mooi. :-)

Deze boot viel me op. :-) Leuk die voorkant. Zo hadden er trouwens meer boten van die boegmaskers erop. Maar veel heb ik er niet op de foto gezet...

Ik had ook nog Salo beloofd.. Nou dat vonden we allebei iets minder. Kan ook komen omdat we zoveel hadden gedaan dat we er even helemaal klaar mee waren. Heel snel een krant gekocht, een paar foto's gemaakt.. En toen hup in de auto terug naar Garda. Toch nog een rit van bijna een uur... :-)

Morgen is er weer een dag!

Lazise & Bardolino

Maandag 13 Juni 2011

Handig die informatie map van het hotel! Want daarin stond dus dat vandaag markt zou zijn in Lazise! Uiteraard... Daar zijn we naartoe gegaan. Deze keer werden we niet teleurgesteld. Enorm groot en echt genieten! We zijn geslaagd voor de oppasster van de kat en vervolgens ook voor Andi. :-) Joepie! Nouja... Ik loop een beetje op de zaken vooruit. Want eerst moesten we zorgen dat we voorbij de toegangspoort kwamen. Geen idee of we werden gecontroleerd... ;-)

Op de markt was het zo druk dat ik me even heel erg goed moest concentreren. Ik hou van de markt, maar zoveel mensen bij elkaar. Nee dat is dan weer niet mijn ding. Bovendien heb ik 3 dagen lang op teenslippers gelopen en geloof me.. Vaak genoeg hebben er mensen bijna op mijn tenen gestaan... Dus toen we vervolgens aan de andere kant kwamen en we even konden genieten van de Gardasee, toen deden we dat maar al te graag!

Natuurlijk ook omdat deze zwaan op de kant stond...

Maar ook omdat deze eendjes hier rondzwommen. Een hele taak voor mama eend!

Al snel had de zwaan genoeg van de aandacht en ging er vandoor... Heerlijk om te zien hoor! Trouwens. Volgens mij heb ik daar voor het eerst in mijn leven een zwaan zien opstijgen en vliegen. WOW! Helaas was dat net te ver weg.. En ongunstig voor de camera, maar toch..

Terug naar de drukte! In tegenstelling tot gisteren, liep de markt in Lazise wel door tot aan de haven. Hoe gezellig!

Heerlijk zo'n sfeertje. Ja soms he? Ik geef het toe. Mis de ik zomervakanties op Quiberon wel.. Maarja.. :-) Je kunt niet alles hebben!

Vervolgens zijn we toch ook nog maar even gaan kijken in Bardolino. Eigenlijk al voordat we naar Lazise gingen, maarja.. ;-) Soms gaan dingen niet helemaal logisch op een blog, hihi. Daar lagen overal tegeltjes op de straat. Al snel ging ik er op letten totdat ik echt aan Knuf

Mmm, zalig! We zagen dit haventje al in de zonsondergangen van vorige week. Nu nog een keer met mooi weer!

Doorgelopen totdat we de Gardasee uit ogen verloren... Geen idee waar we uitkwamen. Maar dit gebouw vond ik wel heel opvallend en lekker vrolijk!

Ik heb geen idee wat dit was? Maar niet alleen deze boom zat helemaal onder, maar ook de hele straat.. Zoveel pluis!!!

Nog even terugkijken over het water... Tijd om verder te gaan!

Maar dan moet je door het stadje... Dus daar kon ook nog wel een foto vanaf! :-) Ook een heel gezellig dorpje!