Kitzbühel.

Woensdag 05 Oktober 2011

Op een bewuste avond besloot ik om maar weer eens naar een concert te gaan. Lang leve de zomer in Oostenrijk, lang leve de gratis concerten!!! Maar voordat ik daar aankwam, genoot ik van de stad Kitzbühel!

Prachtige hortensia's zijn daar in de stad te vinden. :-) Zeker zo met het zachte licht van de vallende schemering..

Want de zon ging dus inderdaad al onder... Dat is wel een 'nadeel' van Oostenrijk het is behoorlijk vroeg donker. Zo is het hier op dit moment om half 8, kwart voor 8 al pikkedonker...

Nouja goed, de bloemen deed het dus echt niks. Die stonden gewoon te schitteren.

Trouwens zijn niet alleen. Maar ook die Jungen Zillertaler! Ze zijn en blijven geweldig. :-) Ik ben fan!!!

Daniel is gewoon leuk, grappig en eigenwijs. Ik geniet elke keer weer zo van zijn geintjes op de bühne, ook al heb ik ze al vaker gehoord.

Michael speelt gewoon goed accordeon. :-)

Markus, fantastische zanger. Maar ook de meest grappige dingen er tussen door roepen. :-)

Ja met z'n allen weten ze er zeker een feestje van te maken. Ik hou d'r zo van!!

P.s. Sorry dat ik even niet bij jullie ben langsgekomen. het was hier weer wat te druk!!!! ;-) Maar vandaag maak ik dat weer goed.

Allerlei.

Dinsdag 27 September 2011

Gewoon een samensmelting van wat er zo voor mijn camera kwam toen ik voor het eerst op pad daarmee was... :-)

Zo bleek ineens Rosenheim een stuk groter als wat ik tot nu toe kende... :-) Een leuk hofje kwam ik terecht toen ik een kopje thee wilde drinken. Toch nog maar eens naar Rozenheim gaan en dan wel verder lopen... :-D

Ik had mijn auto net iets buiten de stad geparkeerd en zag al snel een braakliggend terrein met 1 schoorsteen nog overeind.

Maar eerst blik ik nog even terug. :-)

Tenslotte zal denk ik deze schoorsteen ook niet lang meer blijven staan.. Want ehmm.. In gebruik is ze in elk geval niet.

Zoals jullie hier kunnen zien staat er niet erg veel meer overeind!

Woehaa.. Zo blijkt maar weer dat vertegenwoordigers niet zo graag gezien zijn.. Tenslotte staat er een verbodsbord dat onbevoegden er niet naar binnen mogen.

Toch gelijk maar even getest hoe de macro functie op deze camera werkt. Niet slecht! Al een heel stuk beter dan op mijn oude camera. Joechee!

Genieten dat ik eindelijk weer iets dichterbij de bloemen kan komen. Zelfs op deze 1e dag heb ik al zoveel vreugde aan deze camera beleefd. :-)

Mjam. Ik hou van citroen. Daar bijt ik graag in. (nee dit is echt geen geintje!)

Genieten van de gerbera's die ik tegenkwam in mijn favoriete restaurant. Ze stonden zo mooi te schitteren!

Hihi en toen was ik thuis. ;-) Daar lag iemand heerlijk in de vensterbank. Na een avontuur waarbij ze van het balkon kukelde... Durft madam niet echt meer naar buiten toe. Maf beest!

En toen ging ik buiten nog een rondje maken. Prima gelegenheid om te testen hoever ik in kon zoomen. Nou zover dus! Gewoon helemaal boven op de lampenkap komen! Joepie.

Jaja de eerste test was goed bevallen! Wat ik nog meer beleefde deze week.. Dat zullen jullie vanzelf zien. Want oh oh oh wat was ik blij dat ik juist NU die camera heb gekocht!

Festung Kufstein. (2)

Donderdag 01 September 2011

Niet alleen de geschiedenis van de Festung wordt behandeld. Ook heel erg veel andere dingen hier uit de regio. :-) Een geweldig monument! Zoals bijvoorbeeld dit bierdeksel.

Echt veel te veel om te laten zien! Dus lopen we maar weer naar buiten waar we de gevangenis van buiten nog maar eens bekijken.

Waar de vorige foto is gemaakt stond ik in de botanische tuin. Daar groeide onder andere deze knaller.

Maar natuurlijk ook... De edelweiss!!!

Of deze pracht van een blauwe bloem. :-) Ik genoot daar. En volgens mij niet alleen ik.

De stokroos is en blijft een geweldige bloem. :-) Helaas heb ik er hier op mijn balkonnetje niet zoveel aan. Of zou die ook wel kunnen gedijen in een pot???

Nouja doet er niet toe. Terug naar de uitzichten. Zoals hier keek je op de binnenstad. Ze zijn daar achter de fassade van een oud pand een heel nieuw winkelcentrum aan het bouwen. Ik denk dat dat wel goed is voor Kufstein. Ik vind het persoonlijk niet echt een hele gezellige stad om te winkelen!

Heel erg bekend is het Heldenorgel van Kufstein. Elke middag wordt hierop gespeeld en is door de hele stad te horen. Helaas hebben we het echte spel niet gehoord. Wel hadden wij het geluk dat men aan het oefenen was. :-)

De organist zit beneden, terwijl het orgel helemaal boven op de Festung zit. Erg apart om te ervaren, maar wel heel mooi. Moet toch nog maar eens zorgen dat ik op de tijd dat het Heldenorgel daadwerkelijk wordt bespeeld ik in de stad ben...

Al met al een heel erg leuk uitstapje! Bedankt Jan en Hanny.

Festung Kufstein. (1)

Woensdag 31 Augustus 2011

Op de dag na mijn verjaardag hoorde ik dat ik de middag vrij was, dus heb ik mijn ouders gebeld en zijn we met z'n 3en naar de Festung in Kufstein geweest. Natuurlijk vaak genoeg gezien, maar er bovenop was ik nog nooit geweest. Vandaag en morgen neem ik jullie mee in deze wondere wereld.

Ok, ver kwamen we niet.. Want het terrasje lokte gelijk al. ;-)

Verder gelopen, tenslotte hebben we niet voor niets de entree betaald! Prachtig uitzicht vanaf de Festung.

Trouwens ook prachtige bloemen daar boven!

Grappig vond ik de uitstalling van de wintersport door de jaren heen. Deze schoenen waren toch wel heel erg hip voor die tijd!

Deze uitrusting zou nog steeds wel van pas komen volgens mij. :-) Ik vind haar wel heel erg tof!

Er was zoveel meer te zien en ik heb er nog zoveel meer foto's van.. Wie weet ooit. Als de tijd er voor rijp is. Nu drinken we er eerst maar 1tje. ;-)

Een blik in een ouderwetse keuken. Echt leuk nagemaakt daar op de Festung!

Met nog een prachtig uitzicht...

Sluiten we deze dag af! Ik vond voornamelijk de oude gevangenis interessant. Daar was echter niet zoveel te fotograferen. Nou heb ik dat trouwens wel gedaan, maar dan van alle informatie borden die daar op hingen over hoe het recht vroeger in zijn werk ging.. Deze zal ik echter niet publiceren omdat dat echt teveel lezen is en alleen maar in het duits. ;-)

Riegensburg.

Donderdag 18 November 2010

Ik wilde eigenlijk wel naar boven lopen... Andi alleen niet. Gelukkig ging er wel een lift/treintje naar boven zodat we toch boven konden kijken!!

De burcht was prachtig om van buiten te bekijken! Ik had niet zoveel zin om met dit prachtige weer naar binnen te gaan, dus we hebben ons beperkt tot het gedeelte dat vrij toegankelijk was.

Het leek wel alsof de kleur van de luiken uitgezocht was om bij de lucht te passen.

Een kijkje op het bijgebouw. Daar zit nu een restaurantje gevestigd. Geweldig uitzicht toch?

Wat verder naar beneden, lag deze toegangspoort. Indrukwekkend!

Van een afstandje hebt je prachtig zicht op de burcht. Ga je toch dromen wie daar ooit gewoond heeft en wat voor historie deze burcht heeft...

Er heeft vast een hele mooie prinses ofzo gewoond... Moet haast wel met de rozenpracht die er is op het terrein!

We nemen de weg weer naar boven om vanaf daar nog even te genieten van het uitzicht dat we boven hebben.

Lopen jullie mee? :-) Zo steil is het deze keer niet.