Schwarsee.

Maandag 15 November 2010

Ok, ik ben iets te fanatiek geweest met het skiën. Mijn rug heeft het prima gehouden, dus dat is goed nieuws. Echt heel veel spierpijn heb ik ook niet. Alleen in mijn kuiten. Die waren duidelijk nog niet eraan gewend dat die spieren weer wat langer moeten worden. In de bergen lopen gaat dan ook lastig worden. Toch wilde ik een rondje uitlopen. Lekker bij de Schwarsee. Bekend terrein en helemaal niet klimmen en dalen. Ideaal...

Je kan nog het water in glijden als je dat zou willen. Het was alleen koud, dus niet aan te raden.

Als je het van de andere kant bekijkt dan lijkt het toch al een stuk vriendelijker.

Duidelijk een druilerige herfstdag. 1tje om gewoon heerlijk zo te wandelen en daarna op de bank te duiken met een deken (als ik ze weer teruggewonnen heb) en verder niks te doen.

De Wilder Kaiser met op de voorgrond de Schwarzsee.

Een mooi uitlooprondje! :-) Ik heb er weer van genoten.

Veranderlijk (2).

Donderdag 11 November 2010

Weer een dag later werd ik wakker in een witte wereld. Nog niet in het dal, maar wel in de bergen... Hoezo veranderlijk?

Je zou hier namelijk niet zeggen dat ik 'gewoon' in mijn zomerjas liep. Wat toch echt waar is...

Hier wordt het al meer duidelijk dat het beneden nauwelijks wit geworden is. Samen met het zonnetje was het aangenaam warm buiten.

Er lag natuurlijk wel een beetje. Maar om een uur of 12 was dat gelijk weer weg. Het leek heel erg op Nederland voor mijn gevoel. Daar wil het ook nog wel in de nacht sneeuwen, maar zodra het dan dat is, dooit het over het algemeen weer gelijk weg.

Met die instelling was ik die dag ook op pad. Zo snel mogelijk de sneeuw vastleggen.. De eerste sneeuw is altijd leuk!

Ok een beetje gelogen. Er lag beneden eigenlijk toch wel wat. Zeker op de golfbaan. Geen idee wat dat is. Op de weides lag een stuk minder dan op de golfbaan...

Later op de middag was echt alle sneeuw uit het dal verdwenen. Ik mocht alleen nog maar kijken naar de bergen.

Die vervolgens bij de zonsondergang wel een typisch winters beeld opleverden. Wat mij trouwens weer aan mijn Oma doet denken. Ik weet het zelf helaas niet, maar Hanny vertelde altijd dat Oma altijd zo van deze gekleurde bergen hield. Dat ze dit het mooiste van de Wilder Kaiser vond. Eigenlijk he? Ben ik het helemaal met haar eens!

Niet alleen de Kaiser was mooi, ook de bergen die wat verderop liggen.

Morgen, morgen neem ik jullie mee naar een hele leuk dag! :-)

Veranderlijk.

Woensdag 10 November 2010

Het weer in Oostenrijk is zo veranderlijk. Loop je dus de ene dag nog in de sneeuw. De volgende dag kun je je korte broek weer aantrekken.. Het heeft zijn charmes laten we het daar maar ophouden. ;-) Zo was het in Salzburg nog helemaal bewolkt en regenachtig, de volgende dag was het stralend weer in Ellmau.

Het regenachtige weer had er wel voor gezorgd dat de Wilder Kaiser aangesuikerd was. De eerste voortekenen van de hopen sneeuw (voor oktober dan) die we nog zouden krijgen.

Deze plant laat nog even zien dat ook al is hij/zij bijna aan zijn/haar einde dat het nog steeds niet de bedoeling is dat we met hem/haar spotten! Pas maar op.

Met dit blaadje moest ik gewoon even spelen...

Kan er niks aan doen, het gebeurde gewoon. :-D

Soms moet je als volwassene zijnde toch gewoon even spelen? Tenslotte zijn we eigenlijk allemaal nog kinderen! ;-)

Pssst.... Als jullie je nou afvragen waarom Annemarie ineens niet meer bij jullie reageert??? Ik ben op dit moment lekker op vakantie.. Terwijl ik dit schrijf zit ik nog lekker buiten in korte broek aan het zwembad. Lekker aan het grillen. :-) Genieten van Amerika... Begin december ben ik weer live terug! Wil je nou toch live op de hoogte blijven? Kijk dan regelmatig op Koei. Daar plaats ik van elke dag een foto. Of het ook echt dagelijks geupload wordt, dat weet ik niet... :-) Koei is in elk geval actueler als Annespike!

Terug!

Woensdag 27 Oktober 2010

Nadat we al een stuk gedaald zijn kijken we nog even terug. Ineens is te zien dat er achter de waterval de Wilder Kaiser opduikt. Wat kan het dan aan de voet van de waterval toch anders lijken...

Door het bos gaan we weer terug. Mensen het is herfst!!!

Af en toe blikken we nog even op de Wilder Kaiser.

Maar al snel wordt het pad steeds minder steil...

Liggen er geen stenen meer op de almen.

En zijn we dus terug waar we gestart zijn! Ik heb genoten van de wandeling. Ik hoop jullie ook? :-)

Zoals al wel duidelijk was... Is deze wandeling inmiddels ruim 2 weken geleden... Ondertussen heb ik nog vele wandelingen gemaakt, hebben we de eerste echt sneeuw, zo'n 10cm in het dal gehad, ben ik gaan skiën op de gletsjer... Vergeet ik toch bijna dat ik nog in de dierentuin van München was, een wandeling boven Salzburg heb gemaakt. Maar ook dat ik nog foto's heb gemaakt van de herfst in het dal... Dat komt allemaal heel goed uit. Want daar mogen jullie allemaal van mee genieten. Maar hou daarbij dus wel rekening dat het allemaal al enigszins terug is. :-)

Terwijl jullie bovenstaande allemaal lezen ben ik met hele andere dingen bezig. Dus de kans is groot dat ik niet dagelijks bij jullie kom snuffelen. Voordeel daarvan is dan weer wel dat er daarna nog veel meer is om te laten zien... Bedenk ik me net dat ik ook nog de Steiermark in het archief heb zitten en ook nog Nederland. Ik geloof dat ik maar heel veel foto's per dag moet laten zien, wil ik jullie dat allemaal nog laten zien. :-S

Hoger.

Dinsdag 26 Oktober 2010

Zoals we vrijdag zagen ligt de waterval op 1157 meter. Wij zijn op de terugweg... Dan klopt er toch iets niet?

Ach zolang er een pad is, dan volgen we die toch gewoon? En ondertussen genieten we van alle kleuren die we zien. Bij dit plaatje moet ik toch behoorlijk denken aan carnaval. Is het al de 11e van de 11e? ;-)

De touwen maken wel duidelijk dat hier ook klimroutes lopen. De eenvoudige zou ik dan nog wel aandurven, maar hier hoef ik voorlopig toch echt niet omhoog!

Trekken de benen het nog? We gaan dalen! Maar pas op... Het kan hier gevaarlijk 'glad' zijn.

Even tijd om uit te rusten, want we hebben de volgende waterval bereikt! Genieten met al die kleuren erboven.

Net zo indrukwekkend en zo mooi. Genieten van het kletterende water en toch maar weer snel verder.