Op de grond.

Donderdag 23 Mei 2013

Terwijl de voorspellingen hier zo zijn dat het morgen kouder wordt dan dat het met kerst was en dat er morgen sneeuw gaat vallen, neem ik jullie nog maar even mee terug naar mijn zomerwandeling. ;-)

Kijk de mensen zeggen wel eens je moet altijd voor je kijken, maar dan mis je zoveel dingen op de grond. Dus ik kijk altijd maar en naar voren en naar de grond. Het is dan gewoon ook wel weer zo dat als ik wat moois zie ik dus gewoon erbij ga liggen. ;-) En als je dan eenmaal op de grond ligt.. Dan gaat iedereen ook naar de grond kijken en je hebt genoeg aanspraak!

Maar waarom dan op de grond. Nou gewoon omdat het mooi is op de grond... Als ik naar de lucht had gekeken, dan had ik een 'saaie' blauwe lucht gezien, terwijl het op de grond een kleurenpalet is.

Over dit kleine heuveltje had ik dan heen gekeken als ik naar boven gekeken had. Hoogstens was ik erover gestruikeld...

Ik had niet gezien dat de gentiaan verstoppertje speelde tussen de heide en de andere bloemen.

Of als ik naar voren had gekeken, dan had ik vast dit pad niet zomaar gevonden en had beslist de heide vertrapt.

Kijk en als je dan toch wat leuks ziet en je al op de grond bent, dan kun je natuurlijk weer best omhoog kijken!

Als ik niet naar beneden had gekeken maar naar voren, dan had ik beslist natte voeten gehaald...

Zien jullie trouwens wat er hier in het water zwemt/groeit?? :-)

Onbegaanbaar?

Vrijdag 17 Mei 2013

Onbegaanbaar of juist begaanbaar? Jullie mogen oordelen!

De wandeling begon met een natuurlijke trap van wortels.

Werd vervolgens breder tot een 'forstweg'.

Maar gelukkig niet al te lang, want we gaan het bos in! (zijn daar de jagers???

Ineens komen er wat stenen op mijn pad...

Ach die overwinnen we ook wel weer...

Beetje klimmen hoort er tenslotte bij toch?

Wel even goed kijken waar de weg nou eigenlijk langs gaat, niet dat we uiteindelijk niet bij de Walleralm uitkomen..

Maar al snel zien we door de bomen het bos weer!

En komen we toch terecht bij de alm!

Viel best mee toch?? :-D Ik heb er in elk geval lol aan gehad! Ik had ook voor de hele tijd de 'forstweg' kunnen kiezen, maar ehmm dat ligt me dan weer minder. ;-)

1 ding is trouwens wel minder.. Is dat ik de dag erna behoorlijk veel pijn aan mijn knie heb gehad.. :-( Goed balen dus!!! Hopelijk is dat een kwestie van wennen.

Genieten.

Donderdag 16 Mei 2013

Gister had ik een dagje vrij en er was mooi weer voorspelt! Daarom besloot ik nog maar eens naar de 'Walleralm' te wandelen. 2.5 jaar geleden was ik daar al een keer geweest in de herfst en wow, wat vond ik het daar toen prachtig! Vanaf de Hintersteinersee is dat ongeveer 1.5 uur wandelen en zover ik wist was daar nog een bergtop waar ik naar toe wilde.. En dat schatte ik op ca. nog een half uur verder. Dan dus weer 1.5 uur naar de Hintersteinersee en dan nog een half uurtje terug. ;-) Prima te doen op een vrije dag, het is dan 4 uur in totaal! Ok, die 4 uur heb ik niet gehaald.

Het werden er namelijk 6. ;-) Ik zag zoveel mooie dingen bloeien, groeien.. Dat ik aardig wat op de grond heb gelegen cq gezeten.. Al dat moois moest ik toch vastleggen? :-) Tel daarbij op dat ik op de top nog heerlijk op een bankje heb gelegen in het zonnetje. Ja dan kom je op 6 uur!

Jullie begrijpen dus wat hier de komende tijd langzaam elke keer gaat verschijnen. ;-)Vandaag beginnen we met de 3 stadia van de paardenbloem. Helaas kon ik de pluisjes niet fotograferen. Door de föhnwind waren alle pluisjes namelijk al weggeblazen.. :P

Maar die houden jullie nog een keer van mij te goed. Ik vraag me trouwens wel af wat voor eitjes hier op deze bloem zitten? Iemand een idee??

En dan gewoon een paardenbloem in zijn volle glorie. :-) Zulk onkruid, maar toch zo mooi!!!

Waar ik me trouwens over verbaasde... Is dat daar ranonkels gewoon groeien! Of ik moet me vergissen en het zijn geen ranonkels??? In elk geval alleen de gele variant stond daar boven!

Maar ook iets verder naar beneden stonden ze. Deze ving precies een streepje zonlicht. :-)

Ja het was echt genieten. Een hele goede vrije dag besteding! Na dit uitje ben ik nog even naar het tuincentrum (een Nederlands tuincentrum) gereden en heb daar nog wat kruiden gehaald. :-) Maar toch, je kunt dat niet vergelijken met bijv. de Intratuin of zo. Er zijn daar echt alleen maar planten. De leuke aankleding eromheen mist! Maar de planten zijn wel voor nederlandse prijzen en dat is natuurlijk wel leuk. :-D

Hintersteinersee.

Vrijdag 10 Mei 2013

Jaaa! Ik ben weer begonnen met werken. :-) Bevalt goed! 2 leuke meiden als collega. :-) Het is natuurlijk weer even wennen, want overal is het anders. Maar dat komt vast allemaal goed! Ik heb er in elk geval zin in. :-) Geeft weer een beetje meer daginvulling. ;-) Ook al vermaakte ik me prima zonder. Toch is het zo beter!!

Eigenlijk altijd laat mijn dag het wel toe dat ik een kleiner of groter rondje ga wandelen. Zo was ik in de afgelopen tijd 2x bij de Hintersteinersee. Blijft toch wel echt mijn favoriet! Als ik een vrije dag heb ga ik daar echt zeker weer naartoe, maar dan met een groter rondje.. Nu ben ik alleen bij het meer zelf gebleven. Kijken jullie mee??

Zo geweldig met al die bloesem die er op dit moment staat! Puur genieten. In elk jaargetijde is het meer mooi. Al kom je er in de winter niet zo snel, omdat de weg dan relatief onbegaanbaar is. ;-)

Lekker door het bos. Prima op een wat warmere dag. :-) Maar oppassen, want jullie weten.. In het bos daar zijn.. Juist!!

Als je dan 'even' het meer moet verlaten omdat het bos echt te dicht begroeid is. ;-) Kom je uit op een prachtige alm! Zalig om daar rond te struinen. De koeien staan er nu nog niet, maar die komen er vast snel genoeg.

Zeg nou zelf, prachtig toch??

Wat verderop gaat het pad dan weer het bos in. Blijft gewoon genieten. :-) Zeker omdat er overal kleine doorkijkjes zijn naar de Hintersteinersee zelf.

Even beneden bij het water kijken. Brrr dat is nog best koud!!

Maar geeft wel hele mooie panoramabeelden. I LOVE IT!

Tja... Als je dan toch wat tijd over hebt. Lekker even bij het water zitten. :-)

Ben inmiddels weer in de 'bewoonde' wereld gekomen en daar gaat het weer omhoog. Ach, goed voor de benen. ;-) En je krijgt er een mooi uitzicht voor!

Als je je dan voorstelt dat je hier gewoon in het gras kan liggen op een zomerse dag.. Dan is dat toch geweldig?!?

In elk geval, ik geniet er elke keer weer volop van! :-)

De eerste mensen in bikini heb ik alweer gespot! Heel erg vroeg.. Maar ik denk dat ik me er in de loop van deze zomer ook vaak genoeg te vinden blijft. Het is en blijft toch echt mijn favoriete plek hier!!

Maart 2013. :-)

Zaterdag 30 Maart 2013

In vogelvlucht neem ik jullie door maart 2013... :-) Ik moet bekennen dat alle foto's die de afgelopen maanden verschenen zijn gemaakt zijn op mijn telefoon... Mijn camera's (alle 3...) liggen te verstoffen! Maar dat komt wel weer... :-)

Het was zo warm die dag dat al mijn kinderen besloten te gaan zonnebaden.. Maar dan wel in de skikleding. Al stelden ze zichzelf voor dat ze in bikini lagen, hihi.

Kwamen omdat het ineens even heel kort... warm was ook de lenteklokjes ineens tot bloei! Korte opleving van de lente. Want eigenlijk is het hier ook gewoon koud en veel sneeuw...

Was het genieten van de meest mooie wolkenluchten!

Moest er natuurlijk gefeest worden. :-) Samen met mijn achternichtje hebben we 2 giga party's gehouden. WOW! Ik weet weer wat après-ski is. :-) THNX schatten.

Kwamen mijn favo's oftewel 'die Jungen Zillertaler' aka juzi's 2x in Ellmau optreden. Daar moest ik natuurlijk bij zijn! En met mij heel veel andere skileraren. :-) Geweldig!

Was het genieten alsof het in Januari was. 1 voordeel van koud weer... De sneeuw blijft perfect. Nu trouwens nog steeds!!!

Was het daarna goed après-skiën. Boven op de berg met live musik. Wat wil een mens nog meer. :-) Niks!

Was het ook beneden nog steeds prima uit te houden! :-)

Verstopte de Wilder Kaiser zich toch geregeld achter de wolken...

Was het toch eigenlijk best wel een beetje lente. Waar ik me dus op verkeek toen ik bij mijn favo hut ging eten... Was het daarna een beetje lastig om op de piste te komen. :-D

En toen we daarna in de gondel zaten had ik nou niet echt het gevoel dat ik ging skiën.. Maar eerder dat ik naar de badesee ging...

Eenmaal boven kwam je dan toch echt weer in een echte ijswereld terecht! In dit geval in de ijskapel. :-) Wat trouwens een officiële plaats is om te trouwen!

Vervolgens bleef het gewoon genieten van de verse sneeuw!

Zie je dat het toch wel een beetje lente is.. Het dal is al bijna sneeuwvrij!

Maar last but not least... Bouwde ik mijn eigen feestje omdat ik het seizoen er (eindelijk) op heb zitten! :-)

Het heeft er misschien zo uitgezien op mijn blog dat we een GEWELDIGE winter hadden. Niks is minder waar. In 100 jaar nog nooit zo weinig zon geweest als dit jaar.. Daarvoor dus wel perfecte pistes. Ach ik heb er weer van genoten. Net zoals dat ik nu ga genieten van mijn vakantie tot en met 5 mei. :-) :-) :-)

Ohja en ik ga weer proberen vaker te bloggen. Nu ik weer heel veel tijd heb voor hobby's.. (ik heb er maar 10... ) moet het toch lukken om weer meer te fotograferen!