Mondsee & Attersee

Zaterdag 11 Mei 2013

Op een dag... Kreeg ik bezoek.. :-) En toen ik dat bezoek kreeg... Besloten wij spontaan dat we eigenlijk wel zin hadden in een concert... Laat dat concert alleen 250km verderop zijn.. ;-) Voor ons uiteraard niet te gek... Laat er nou net op die dag van het concert ander bezoek ook nog komen.. Uit de richting van het concert... Dus 1 en 1 is.. 3! In dit geval.. 3 Meiden.. :-) Die besloten samen 's avonds leuk concert te gaan... Maar daar ging nog wat aan vooraf!

Want om nou 250km alleen voor een concert te rijden. Daar moet wat aan verbonden worden. :-) Zo ook die dag. De thermometer in de auto gaf 26 graden. Perfect weer dus om een meer te bezoeken. De eerste stop een prima terras aan de Mondsee!

Vervolgens had ik verkoeling nodig. Op de 1 of andere manier reageerde ik er ergens allergisch op en mijn benen waren knalrood.. Dus even naar het water en mijn voetjes erin. Was maar een beetje koud, brrr.. Trouwens goed te zien dat het uitstapje 2 weken geleden is. De natuur was nog behoorlijk bruin!

Al snel kregen mijn voetjes in het water bezoek. Om nou te voorkomen dat ik aan het eind van de dag geen tenen maar had, toch maar even wat water gespetterd. ;-)

Omdat we nog lang niet genoeg hadden van mooie plekjes.. En we nog genoeg tijd over hadden, reden we naar de Attersee. Als het dan toch op de route ligt! Aan de Attersee zagen we dit fantastische plekje. Ik denk dat we precies op het juiste moment daar waren!

Bij de Mondsee zeiden we nog, waar zijn de zwanen.. Nou die waren er aan de Attersee in elk geval genoeg!

Kijk deze dames waren behoorlijk dapper.. Maar geloof dat het water nog behoorlijk koud was. We spreken hier trouwens over 26 april.. Brrr!!! Als je bedenkt dat dit water eigenlijk allemaal smeltwater is.

Wij daarentegen zaten prima op de kant, te genieten van het uitzicht, van het heerlijke weer en natuurlijk een goed gesprek!

Het kleine binnehaventje was nog goed te zien en nog redelijk rustig. Al waren er al wel mensen weer in de weer om hun bootjes te brengen.

Kijk daar waren de zwanen al. Het zijn er maar een paar....

Al met al een zalige dag!! Volop genieten. :-) Zon, See.. ;-) en Strand! We genoten van heerlijke terrasjes en de dag werd met een geweldig concert afgesloten. Het begin van een nog beter weekende. :-) En daar ga ik nu ook van genieten. Fijn weekend allemaal!!!

Hintersteinersee.

Vrijdag 10 Mei 2013

Jaaa! Ik ben weer begonnen met werken. :-) Bevalt goed! 2 leuke meiden als collega. :-) Het is natuurlijk weer even wennen, want overal is het anders. Maar dat komt vast allemaal goed! Ik heb er in elk geval zin in. :-) Geeft weer een beetje meer daginvulling. ;-) Ook al vermaakte ik me prima zonder. Toch is het zo beter!!

Eigenlijk altijd laat mijn dag het wel toe dat ik een kleiner of groter rondje ga wandelen. Zo was ik in de afgelopen tijd 2x bij de Hintersteinersee. Blijft toch wel echt mijn favoriet! Als ik een vrije dag heb ga ik daar echt zeker weer naartoe, maar dan met een groter rondje.. Nu ben ik alleen bij het meer zelf gebleven. Kijken jullie mee??

Zo geweldig met al die bloesem die er op dit moment staat! Puur genieten. In elk jaargetijde is het meer mooi. Al kom je er in de winter niet zo snel, omdat de weg dan relatief onbegaanbaar is. ;-)

Lekker door het bos. Prima op een wat warmere dag. :-) Maar oppassen, want jullie weten.. In het bos daar zijn.. Juist!!

Als je dan 'even' het meer moet verlaten omdat het bos echt te dicht begroeid is. ;-) Kom je uit op een prachtige alm! Zalig om daar rond te struinen. De koeien staan er nu nog niet, maar die komen er vast snel genoeg.

Zeg nou zelf, prachtig toch??

Wat verderop gaat het pad dan weer het bos in. Blijft gewoon genieten. :-) Zeker omdat er overal kleine doorkijkjes zijn naar de Hintersteinersee zelf.

Even beneden bij het water kijken. Brrr dat is nog best koud!!

Maar geeft wel hele mooie panoramabeelden. I LOVE IT!

Tja... Als je dan toch wat tijd over hebt. Lekker even bij het water zitten. :-)

Ben inmiddels weer in de 'bewoonde' wereld gekomen en daar gaat het weer omhoog. Ach, goed voor de benen. ;-) En je krijgt er een mooi uitzicht voor!

Als je je dan voorstelt dat je hier gewoon in het gras kan liggen op een zomerse dag.. Dan is dat toch geweldig?!?

In elk geval, ik geniet er elke keer weer volop van! :-)

De eerste mensen in bikini heb ik alweer gespot! Heel erg vroeg.. Maar ik denk dat ik me er in de loop van deze zomer ook vaak genoeg te vinden blijft. Het is en blijft toch echt mijn favoriete plek hier!!

Hintersteinersee.

Vrijdag 26 Oktober 2012

Ik hou van de Hintersteinersee. Of het nou midden in de winter is, als er ijs op ligt. Of hoogzomer en dat ik er heerlijk in zwem. Of in de lente waar het groen zo mooi door komt... Maar de herfst.. Dat is en blijft toch echt mijn favoriet!! :-) Want zeg nou zelf, zulke uitzichten? Die krijg je in de andere seizoenen niet...

Daarom is het ook zo fijn om de ronde te lopen. Overal zijn de mooie kleuren te zijn. Het wordt nooit saai!

De wolken leverden verschillende mooie spelingen op, op de bomen aan de overkant.

Het uitzicht daar bij dat huis moet geweldig zijn. Daar kan ik toch echt zo jaloers op worden!!!

Zeg nou zelf? Stel je dit alleen in groen voor... Dan is dit toch veel mooier? Ik vind het daar in elk geval zo mooi dat ik over de wandeling die in 1 uur te doen.. Ruim 2 uur deed en met 500 foto's thuis kwam..

Ik kreeg er namelijk gewoon geen genoeg van!!!

Ok goed. De zomer mag best wel terugkeren. :-) Maar toch...

Ok ook dit ziet er leuk uit! :-) Maar die kleuren op de achtergrond van de bomen maken het dan toch wel weer helemaal af! (hihi)

Mmmm... Je zou er toch bijna nog zo induiken! Maar brrrr het water is al echt heel erg koud...

Helaas was de Kaiser in nevelen gehuld.. Anders was dit plaatje compleet geweest. Ok, dat is dan wel een nadeel van de herfst. Veel nevel hier. ;-)

Prachtig! Normaal zou het hier wemelen van de mensen, nu is het meer gewoon heerlijk uitgestorven!

En omdat de zon en de wind zo mooi speelden met het water... :-) Als afsluiting dan deze foto nog!

Het was genieten daar aan het meer. :-) Zalig! Nog 1 weekje werken en dan lekker VAKANTIE!!!!

Nederland. (1)

Maandag 20 Augustus 2012

Zoals jullie dus al wel gelezen hadden, was ik afgelopen week even snel in Nederland. :-) Even snel? Ja even snel! Ik ben namelijk vrijdag na mijn werk gaan rijden en op dinsdagavond weer terug. 4 daagjes in Nederland en 4 daagjes in Oostenrijk vakantie gevierd. Waarom? Nou omdat ik op woensdag naar typisch Nederlands fenomeen in Oostenrijk wilde. Namelijk het bloemencorso... :-) Maar dat komt volgende week wel. (ofzo)

Nu begin ik met Nederland. Zaterdagavond waren we bij mijn broer op bezoek. Hij woont geweldig aan het water. :-) Tsja en wat doe je dan? Dan ga je natuurlijk af en toe op het terras even wat foto's maken..

Want het was gewoon een prachtig gezicht daar op de steiger!

Toen er ook nog eens een luchtballon voorbij kwam zweven.. Was het echt typisch Nederland!

Vervolgens ben ik met Hanny naar de Waddenzee kust gereden. Want tenslotte is het toch een ongeschreven regel dat ik altijd wel de zeelucht wil hebben geroken.. Maar voordat we daar aan kwamen, reden we langs een weiland vol schattige kalfjes.. Ik rijd tenslotte in een Oostenrijkse auto, dus kun je goed de toerist uithangen. In de berm gezet en zodra de deur dichtsloeg kwam het stel in vol galop op me af!

Voor mij als koeiengek is dit natuurlijk de koeienhemel. Kijk nou die lieve blikken. *smelt*

Kiekboe, ik ben er ook nog! Tsja als je achteraan staat, moet je toch op de een of andere manier eroverheen kijken..

Nadat ik de droeve blikken had getrotseerd 'waarom breng je geen voer??' zijn we verder gereden. Waar we uitkwamen bij de kust. Gekke foto zo, deze dames met het schip erachter. Ligt het droog of vaart het toch?

Dit veertje lag te stralen op de dijk... :-)

Maar met dit hart sluit ik voor vandaag af! Tot morgen. :-)

Slecht getroffen.

Dinsdag 03 Juli 2012

Zaterdag was ik vrij en lag ik niet ziek in mijn bed en het was ook nog eens mooi weer! Beter kan niet. :-) Een vriendin van mij was ook hier in Ellmau en we hadden al afgesproken dat we dan zouden gaan zwemmen. Zo gezegd, zo gedaan!

Luchtbedje mee en lekker dobberen. :-) Want zeg nou zelf? Dat is hier toch echt niet verkeerd? Dit was trouwens onze ligplek op het gras...

Maar ook aan het begin van het meer was het uitzicht zeker niet verkeerd!!!

Het enige jammere is, dat ik in slaap ben gevallen... Weliswaar in de schaduw, maar ook wel 2 uur lang ofzo. ;-) En dat vind mijn rug nu niet meer zo leuk...