Stausee Gasteig.

Dinsdag 26 Juni 2012

Ook in het hotel waar ik nu werk hebben we een wandeling. Mijn vuurdoop deze week! Ik moest alleen.. ;-) Ik had echter wel het geluk dat de familie met wie ik ging wandelen vorige week ook al meegeweest was, dusss... Die wisten gelukkig de weg! :-)

We begonnen met een beekje oversteken en daar een heel stuk langs lopen. We krijgen een lifter.. 1 van de honden van het hotel. Toch niet helemaal de bedoeling want luisteren deed hij niet. ;-) Dus uiteindelijk maar gebeld en daar kwam de juniorchef het beestje weer halen, hihi...

Maar goed, het was gewoon genieten. niet te warm, niet te koud. Altijd in de buurt van water...

We moesten een stukje klimmen, zeg ongeveer een halfuur. Heerlijk om weer wat te doen! Boven aangekomen troffen we de stausee aan.. Nouja, laten we het zo zeggen, ik heb ze groter gezien, hihi.

Er is dusdanig weinig water in, dat er gewoon een heel eiland is ontstaan! Waar je dus ook op kan komen dmv van een bruggetje. Heerlijke plek voor de kids om lekker te spelen!

Kijk maar, hier kun je dat echt super goed zien!

De muur is indrukwekkender dan het meer zelf. Maar goed, door de muur mag je het stausee noemen. Oftewel: Stuwmeer.

Even verderop hadden we nog een prachtig uitzicht op de Wilder Kaiser!

Ja, ik heb volop genoten en hoop dat ik dit vaker mag doen. :-) Want het is zo heerlijk om weer te bewegen. Ik heb trouwens ook van de fysio gehoord dat ik weer mag beginnen met klimmen... Dus dat ga ik dan ook zeker doen!!!

Eindelijk.

Donderdag 31 Mei 2012

Eindelijk had ik de mogelijkheid om een keer te stoppen bij de Thumsee. :-) Niet dat ik er veel gedaan heb, behalve even onder de bomen door kijken.

Dit meer ligt op de weg naar Salzburg en normaal rijd ik daar altijd heen met Andi, ja dan stop je niet zomaar. Nu was ik alleen! Maarja ik was al behoorlijk moe en lang op weg.

Dus eigenlijk alleen vanaf dit standpunt een paar foto's genomen en toch maar besloten dat ik hier wel een keer een rondje om heen wil wandelen!

Ik had het eigenlijk best makkelijk om vlakbij het water te komen. Ze zijn bedacht op toeristen volgens mij. ;-)

Bloeiende koeien in de besneeuwde bergen.

Donderdag 17 Mei 2012

Sorry.. Ik moest een titel hebben, maar het logje is nogal veelzijdig! Dus vandaar... Nouja het begin is er al met de koeien. Ik weet nog steeds niet wat voor ras dit is, maar ik blijf ze leuk vinden met die bult op hun rug!

Het tweede zijn de bloeiers in de bergen. :-) Wit tegen wit, het kan toch prima?

Dit is dan gewoon lekker vrolijk en lenteachtig!

Vervolgens besloten de koeien dat het hun veels te warm was en gingen lekker pootje boden. (schijn bedriegt hoor!)

Gewoon genieten! Deze asfalt kant bied de leukste plekjes om te gluren. Maar van het pad is de andere kant leuker om te lopen.

Wie wil er nou niet op zo'n plekje wonen? Al denk ik dat het voor de boeren best lastig is, als al je land ineens scheef loopt. De tractoren rijden met 8 wielen rond zodat ze niet omvallen. De beesten hebben bellen om omdat je ze anders niet terug vindt...

Maar ach met zo'n uitzicht, kun je je toch prima aanpassen? Ohja en ik ben natuurlijk geen boerin! hihihi

En nu haasten naar huis. In Oostenrijk heb je bepaalde 'uitgangstijden' als je in de ziektewet zit. Dat betekent in mijn geval dat ik tussen 10 en 12 van huis mag en van 2 tot 5. Aangezien het inmiddels iets over 12 is, moet ik zorgen dat ik thuis kom. Stel dat er controle komt en ik ben er niet, dan kan ik fluiten naar mijn geld...

Update.. De bovenstaande foto's zijn gemaakt op maandag. Op woensdagochtend deed ik mijn ogen open en keek uit het raam. Ik deed ze maar weer even dicht en nogmaals open. Nee ik zag geen spoken naar beneden komen.. Nee ik zag gewoon echte sneeuw!!!!

Ik zeg welkom in Tirol! :-) Hier kan dat allemaal in mei. :-) Het weekend schijnt het alweer 23 graden te worden.

Muizenissen...

Woensdag 16 Mei 2012

Nu de route langs de Schwarzsee zo goed ging... Eigenlijk geheel zonder problemen, besloot ik een beetje meer uitdaging, kan geen kwaad! Wat is er nou mooier om het volgende meer hier in de buurt op te zoeken en niet alleen op de geasfalteerde straat te blijven maar ook een klein beetje klimmen/dalen. Dus ik ben in de auto gesprongen en op naar de Hintersteinersee.

Het klimmen was geen probleem. Nouja voor mijn knie niet dan. Voor mijn lijf wel iets meer. Ik ben natuurlijk niks meer gewend!...

In elk geval. Geen mens die mij opmerkte.. Er was toch niemand! ;-) Nouja.. niemand. Ik hoorde een heleboel geritsel in de bosjes. Ik had geen stress dus kon blijven staan en speuren waar het vandaan kwam. Tadaa!!!

Maarja het werd wel tijd om lekker door te lopen. Tenslotte staat er niet voor niks 1.15min op de bordjes en dat ging ik sowieso al niet halen! Zeker niet omdat ik telkens weer wat tegen kwam...

Want zeg nou zelf, bij dit soort plaatjes kan je toch niet gewoon zomaar voorbij gaan??? :-)

En al snel hoorde ik weer voldoende geritsel om nogmaals te blijven staan! En ja hoor, weer een schatje dat zich wel even wilde laten zien.

Het uitzicht roept ook en bovendien de plicht ook...

Ik moet jullie tenslotte vermaken... ;-)

Maar goed. Ik hoorde weer wat aan de andere kant van het pad. Weer was er iemand zo lief om zich te laten zien! Juhu.

Wat heb ik een heerlijke wandeling gehad zeg! En dit is nog maar 1 kant van het meer... Morgen neem ik jullie mee naar de andere kant. :-) Want inmiddels protesteert mijn been (nee niet eens mijn knie, maar mijn been..) behoorlijk! Ik heb even een pauze nodig. Ik ben dan ook al ruim een uur op pad.

Keizerlijk mooi.

Dinsdag 15 Mei 2012

Tsja aan iets wat Keizerlijk mooi is, hoef je geen woorden toe te voegen toch?