Paddo's...

Woensdag 24 Oktober 2012

Ook ik heb ze gevonden hoor! Paddenstoelen. Ook hier in de bossen staan ze te kust en te keur. :-) Genoeg om van te genieten.

Heel goed verstopt... :-)

Tot heel groot en goed zichtbaar! Het was heerlijk om te speuren over de bodem.

Lekker aan het hout vast gekleefd.

Of eigenlijk gewoon aangegeten. :-)

In hele groepen op een oude boomstam. In het diepe kijkend..

Of gewoon blauw/groen achtig!

Dit is maar een kleine verzameling. Helaas... De enige echte rood met witte heb ik hier nog niet weer gevonden! :-(

Rood met wit.

Maandag 29 November 2010

Rood met wit zijn de kleuren van Oostenrijk.. Zou het daarom zijn dat ik zoveel rood met witte paddenstoelen dit jaar heb gevonden? :-) Ik denk dat de foto's wel voor zich spreken. Kijk en geniet maar mee!

Gaaf toch? Hiermee kan ik met een gerust hart weer in Oostenrijk terug komen! Maar niet voordat ik nog de polder in ben gedoken...

Jacht!

Vrijdag 26 November 2010

Ik weet dan wel waar in Oostenrijk de rood met witten te vinden moeten zijn.. Maar waarom nog een keer bergje gaan beklimmen als je ze ook in Nederland vlakbij huis hebt? Ik ben er tot nu toe in elk geval te lui voor geweest...

Op jacht dus maar in Nederland. Als eerste vond ik dit spinnenweb dat goed het weerbeeld weergeeft...

Genoeg druppeltjes te zien!

Maar daar deed ik het eigenlijk niet voor, omdat ze zo mooi zijn laat ik ze toch zien.

De laatste bloemetjes deden hun best, maar vingen alleen nog maar druppels.

Eindelijk kwam ik dan aan bij een paddenstoelenveldje. Alleen.. Bruin is geen rood!

Klein maar fijn moeten we maar denken...

Hoewel oranje op rood lijkt, is het toch echt niet de echte rood met witte paddenstoel! Ik moet dus verder zoeken...

Ha kijk, daar was de eerste al!

Of ik er nog meer gevonden heb? Dat zien jullie na het weekend!!! ;-) :-p

Herfst!!!

Maandag 16 Augustus 2010

Toen ik gisteren een poging ondernam om lopend naar het dorp te gaan zag ik iets wat mij toch eigenlijk wel tot vreugde stemde... Ik weet het, het is vroeg! Maar toch...

De eerste verkleurde bladeren zitten alweer aan de bomen!!! Joepie.. Het wordt herfst. Dan is het namelijk ook bijna winter. ;-) (nog maar 3.5 maand en het skiseizoen begint weer...)

Maar niet alleen aan de bomen, ook op de straten liggen al de verkleurde bladeren!
Wat ik me dan op het moment van schrijven afvraag. Zouden dit dezelfde soort bomen zijn als die bij ons in Drachten staan? En dus straks echt super mooi gaan kleuren? Nouja, meer dan afwachten kan ik niet.

Die boom was trouwens niet het enige wat ik tegenkwam. Ook deze schattige paddenstoeltjes kwam ik tegen.

Ik denk dat er veel mensen niet blij mee zijn. Maar we moeten het toch onder ogen zien. ;-)

Als ik dan zo'n paddenstoeltje zie (ze waren echt niet groter dan een vingertopje), dan vraag ik me af of ze hier ook de rood-met-witte-stippen paddenstoel kennen.

De eerste dieren hebben de lekkernij ook al gevonden. Er zit een gat in het dak. Wat mij dan weer aan het liedje onder de foto doet denken.

Nog even terugkomend op het feit dat ik een poging waagde om in het dorp te komen. Uiteraard ben ik er wel gekomen. :-) Het was net snel en ik was helemaal buiten adem en kapot, maar ik was er wel. :-) Dat ik buiten adem was, kan ook komen door de medicijnen die ik heb gekregen. Want voor mijn gevoel hadden ze meer bijwerkingen dan werkingen... Dus die heb ik aan de kant gegooid. Nu nog maar even horen wat de arts daarover zegt. ;-)

Archief.

Vrijdag 27 November 2009

Deze week zat ik op MSN met een vriendin die ik al veels te lang niet had gesproken. Beetje ruzie gehad, contact verloren, maar nu gelukkig hersteld! Was gelijk weer super gezellig. :-)
We verveelden ons een beetje dus vroeg ze mij of ik haar nog wat van mijn foto's wilde sturen. Ik ben het hele archief op mijn computer (dat is dus 2009 en alle foto's uit Oostenrijk) doorgegaan om wat leuke dingen voor haar te vinden. Ze is gek van bloemen, houdt net als ik van de bergen, dus dat zit dan wel goed! :-)

Waarom vandaag? Nouja, gisteren ben ik weer naar mijn behandelend arts geweest. Die heeft in mijn rug op dit moment de laatste dingen recht gezet. En eindelijk werd er ook naar mijzelf geluisterd... Ik riep al een hele tijd dat mijn heup(en) niet goed bewegen. Inderdaad, hij kwam tot de conclusie dat de een te hoog en de ander te laag in de heupkom zat. Duh dat je dan niet makkelijk loopt! Rechtgezet... AU! Blauw... Pijnlijk. Niet goed vind ik nu. Straks vast wel weer!

Werken zit er op dit moment echt nog niet in en ik wil niks over belasten. Dus besluit is genomen: 17 december op vakantie naar ELLMAU! :-D Waahoe! Dat is vandaag (vrijdag) nog 20 nachtjes. Komt in de buurt toch?

We beginnen begin april, in Oostenrijk. Krokussen en sneeuw..

Vervolgens door naar half april hier in Nederland. Narcissen in de zon.

We maken even een sprongetje naar de herfst. Rood met wit!

Terug naar april. De bollenvelden van Lisse.

Op naar de zomer! Edelweiss op de Kitzbuheler Horn.

Genieten van de lente in huis.

Terug naar de zomer. Een heerlijk kabbelend beekje in de Seisenberg Klamm in Oostenrijk.

En tot slot, het seizoen waar we nu in zitten. De herfst maar toen nog op zijn mooist.

Hiermee mogen jullie het doen dit weekend! :-)
Ik ga er in elk geval van genieten. Even op bezoek bij broer en aanhang en op zondag even kijken bij mijn Opa.. Hij heeft tenslotte nog een cadeautje (wat lekkers, de ouwe snoepkont ;-)) van me tegoed. En op de terugweg nog een hele leuke stop. Wordt vast vervolgd na het weekend!