Gestrand!

Donderdag 19 November 2009

Na therapie dus dinsdagochtend was het dinsdagmiddag tijd om een fietstochtje te maken. Afspraak was dat ik Hanny op zou halen bij de kapper. Dan moet je over de dijk...

Strandde ik vorige week nog in de kudde aan de andere kant van de dijk en ben ik er doorheen gefietst, dit keer leek me dat niet verstandig. De fiets was namelijk de vorige keer nogal vies geworden en aangezien het de fiets is van mijn vader. Was hij degene die hier niet blij mee was...

Toen ik eenmaal doorhad dat ik dus weer verkeerd zat en was afgestapt. Kwam de Herder bij me en die meldde: nee joh, je kan er gewoon doorheen fietsen. Nadat ik hem het verhaal van de fiets heb uitgelegd, stonden we nog even te kletsen.

Zo vroeg ik me af waarom er vandaag wel een hekwerk stond, terwijl dat er vorige week niet stond. Nou vertelde hij, dat bleek af te hangen van zijn stemming en of hij zin had om veel werk te verrichten. Vandaag was dat dus blijkbaar niet. Hij spaarde de honden. Op bovenstaande foto zie je in de verte op de dijk een wit puntje liggen, daar ligt 1 van zijn honden de schapen te bewaken. Als je dan linksonder bij de schapen kijkt zie je ook een puntje en dat is de andere hond.

Vervolgens gaf hij wat commando's want er gingen wat schapen om de hond heen, die "Boss" al snel gecorrigeerd had.

Ik verkoos het andere pad. Niet dat dat zo'n goed idee was, ook daar was de kudde al geweest en dus het pad vies. Hihi. Was de fiets alsnog vies. Het werd er niet beter op toen er een hond niet voor mij wilde wijken en ik dus af moest stappen. Even lekker staan kroelen met een dog. Een zwart met witte. Wow! Die was echt mooi zeg en al net zo'n schoothondje vertelde zijn eigenaar, haha.

Goed, ik ging weer verder, inmiddels met Hanny erbij. En zomaar ineens, uit het niets stond daar op een veldje een inktzwam. Verbazingwekkend, die had ik tot nog toe alleen gezien bij mijn Opa in de tuin. Dus afgestapt. Et voila!

Dat moest even van naderbij bekeken worden. Die draden, wow wat is hij mooi van boven. En nee ik heb mijn neus er niet onder gestoken, had geen zin in een zwart gezicht. Ben toch geen Zwarte Piet! ;-)

Tsja, op weg naar huis. Laat zich daar nou net een tuincentrum bevinden. Vergapen aan de kerstspullen, wow wat mooi. Genieten zeg! Alleen een snoer lampjes gekocht en op huis aan. Lekker zo in het zonnetje!

Ohja en voor het geval je je afvraagt, dat ik zo maf klink hierboven of in elk geval vrolijk! Dat klopt. Ik ben gisteren bij de arts geweest ivm uitkering.. En heb daar uitgelegd dat we altijd met kerstvakantie gaan, dat dat al geboekt en betaald is. Dat ik nog thuis woon, dat mijn ouders bereid zijn om de reis in 3 of 4 delen op te knippen en dat ik het echt niet zie zitten om alleen thuis te blijven met de kerstperiode... Vond zij het goed dat ik mee ga naar Oostenrijk! Dus JEAH! Ik kan wel zeggen dat er zo echt een hele last van me afvalt. Ik kan mijn vrienden/vriendinnen iig de vrijdag of zaterdag voor kerst weer in de armen sluiten en 2 weken van hun genieten. Zalig! Het aftellen kan weer beginnen!

Herfst!

Zaterdag 31 Oktober 2009

Het is denk ik het laatste weekend dat we kunnen genieten van de prachtige herfstkleuren in het land. Als ik zo door de straten loop dan liggen er steeds meer bladeren op de grond. En als je dan tussen die bladeren gaat zoeken vind je soms iets heel kleins.

Kleuren in paddenstoelen blijven er natuurlijk wel. Zoals deze met zijn gele/groene hoed.

Maar vooral op de grond is het nog een paar dagen kleurrijk, want in de bomen zal er weinig nog zitten. ;-)

Dus geniet er nu nog maar van. Over een paar dagen is het echt herfst zonder blaadjes. ;-)

P.s. Iedereen bedankt voor de goede wensen van gisteren.

Gekke vormen.

Woensdag 28 Oktober 2009

Een doorkijkje.

Een bloemetje.

Zwart/wit.

Een andere bloem.

Een drol.

Zo zijn er vast nog wel meer te vinden hier in de buurt. Er staan er genoeg, dus vandaag ben ik op jacht! En tevens op jacht naar de herfst.

Dorpje.

Zondag 11 Oktober 2009

Voor deze rood met witte paddenstoel is het verhaal over... Dit is nu blauw met wit! hihi.

Een bewoner van het dorp is deze spin die ons heel eigenwijs aan zit te kijken. Bovendien de poortwachter, we mogen er niet in. Ok dan zoeken we wel een andere weg.

Maar met een beetje omzeilen, we zijn binnen! Daar wonen een heleboel kabourtjes, spinnen, druppeltjes en van alles nog meer. Mooi gebouwd he?

Onder moeders paraplu, stonden eens twee kindjes. Duidelijk dat Mams heel goed oppast.

Wie ook even goed oppast dat ben ik! Ik ben bij de therapie geweest afgelopen vrijdag en opdat moment had ik juist weer heel veel pijn. (Gelukkig wel misschien. ;-)) Van bekken tot nek stond alles scheef. Ok, dat voelde ik ook wel. Hij denkt dat hij dat wel recht gaat krijgen, maar daar gaan wel aardig wat behandelingen overheen. Prima... Alleen de mededeling dat hij niet zeker wist of ik voor december wel weer helemaal beter was, dat vond ik dan wel wat minder. Maar ik ga er keihard aanwerken!

Gelukkig heb ik er ook alle tijd voor! Want toen ik deze mededeling doorgaf aan het bedrijf waar ik werkte, werd ik een half uur later teruggebeld (ja GEBELD! notabene) dat ik niet meer hoefde te komen. Nouja prima. Dan kan ik in rust gaan werken aan mijn herstel en hoef ik me niet te haasten omdat ik terug wil.

Dus voorlopig blijf ik lekker rustig aan doen. ;-) Voordeel is ook dat ik dus overdag therapeutische rondjes kan gaan lopen en goed licht heb voor de foto's! Joepie. ;-)
Ik blijf positief. Dat werkt toch altijd het beste. ;-)

...En de eersten alweer gevangen.

Woensdag 23 September 2009

Zo op de vlakte in Bakkeveen lijkt het eigenlijk nog wel hoogzomer. Hanny en ik hadden er al een hard hoofd in dat we überhaupt iets zouden vinden... Want ehh het zag er overal droog uit.

Toen we in de bosrand kwamen, waren er ineens een heleboel te zien! Al lijkt dit wel een bejaarde.

Bij een dame mag je niet zomaar onder de rok kijken, bij een schot wens je het dat je het deed en bij een paddenstoel... Daar doe je het gewoon!

De eerste elfenbankjes waren er ook al. De mooiste waren er door de jeugd afgetrapt... *zucht*

Maar ook hier stonden de "Kabouter Spillebeenstoelen".

De een nog mooier dan de onder. Oh hoepla, daar gingen de beentjes.

Ook deze bood een kijkje onder haar rok. (Gebaseerd op dat gat).

Een gele paddenstoel... Zo was ik ze volgens mij nog niet eerder tegengekomen. Geeft wel weer een vrolijk kleurtje aan de natuur.

Dan deze maffe met zijn scheve hoed! Tussen de nog bloeiende heide.

Al met al was het een goede paddoweek om er high van te worden!
De jacht is geopend met een goede vangst! Op naar de volgende weken.