Alles goed...

Donderdag 06 Juni 2013

Zoals denk ik iedereen wel heeft gelezen of gehoord... Is het hier de afgelopen dagen nogal heftig geweest! Er is zoveel regen in 2 dagen gevallen als normaal in 2 maanden, dat zegt eigenlijk al genoeg. 'Gelukkig' is er dan boven 1600m dan sneeuw gevallen, anders was alles nog compleet anders afgelopen!!!

Gelukkig zijn wij hier er echt goed vanaf gekomen! Ok, we konden (bijna) geen kant op op omdat alle wegen afgesloten waren, of in elk geval gedeeltelijk afgesloten waren... Is er een parkeerplaats compleet onder de modderlawine bedolven en zijn er hele bomen door de beken meegenomen.. Verder is er hier dan ook niks, maar dan niks te merken geweest van verschillende dingen...

Van mijn werk af, ongeveer 5km verderop, daar zijn hele straten door het water weggespoeld... Nouja en al het andere leed hebben jullie vast meegekregen. Hele dorpen onder water... Dan kun je hier wel klagen vanwege een 'beetje' water, maar staat in het niets met wat anderen meemaken zo dichtbij!!!

Maar eigenlijk, gaat de dagelijkse gang van zaken dan alweer heel snel gewoon zijn gang... Daarom neem ik jullie vandaag ook mee de bergen in. :-)

Nog even terug naar mijn wandeling de Hartkaiser omhoog! Om me heen nog heel veel sneeuw te zien!

De Kitzbühler Horn zelfs onder een vers pak sneeuw...

Of wat dachten jullie van dit verschil van de Wilder Kaiser die ook onder de poedersuiker bedolven is... Terwijl in het dal men in korte broek en top loopt!

Of dan de Loferer Steinbergen. Ook al zo mooi wit. :-)

Eenmaal dan boven, heb je een fantastische blik op de Wilder Kaiser!

Bedenk bij deze beelden... Dat het nu heel gevaarlijk is om de sneeuw in te gaan! Misschien nog wel gevaarlijker als in december ofzo.. De kans op lawines is nu vele malen groter, ook al verwacht je dat misschien niet.. Juist omdat het zo warm is, hoeft er maar een minimale extra belasting te zijn en baf daar gaat er 1tje!

Lente / Sneeuw.

Zondag 26 Mei 2013

Het leken daar boven op de Walleralm wel enorme tegenstellingen! Kijk zelf maar mee...

Terwijl ik liep in een korte broek en top, zag je elders nog behoorlijk wat sneeuw liggen!

Waar bij mij de bloemen volop bloeiden... Zag je verderop behoorlijk sneeuw liggen. ;-)

Ach het was gewoon heerlijk daar op de alm. :-) Eindelijk weer een beetje uitdaging!

De wegen zonder asfalt, helemaal prima! Niks slechter voor je knieën en voeten als op asfalt lopen..

Het was er gewoon genieten. Of ik nou liep of ergens op mijn hurken zat. Die dag heb ik zoveel energie getankt! (Wat ik afgelopen week goed kon gebruiken, met een paar concerten ;-) En nog gewoon mijn 6 dagen werken :-p)

De Wilder Kaiser was zeker nog niet ontdaan van zijn sneeuw! Gewoon mooi met de groene blaadjes op de voorgrond. Inmiddels ligt er nog weer meer sneeuw. Want volgens mij sneeuwt het al 3 dagen onafgebroken daar boven. ;-) Beneden is het op dit moment 3 graden en regent het continu.

Ach en ik wilde toch ook wel weer eens een foto van mezelf waar ik helemaal opsta! :-) Dus een paar collega wandelaars maar even gevraagd een foto te maken. :-)

Dit waren de laatste foto's van deze mooie wandeltocht! Veel geleerd, namelijk dat mijn basisconditie nu zoveel beter is als toen ik naar Oostenrijk verhuisde en zeer veel gezien! Zeker nog een keer de moeite waard, maar dan in een ander seizoen!

Maart 2013. :-)

Zaterdag 30 Maart 2013

In vogelvlucht neem ik jullie door maart 2013... :-) Ik moet bekennen dat alle foto's die de afgelopen maanden verschenen zijn gemaakt zijn op mijn telefoon... Mijn camera's (alle 3...) liggen te verstoffen! Maar dat komt wel weer... :-)

Het was zo warm die dag dat al mijn kinderen besloten te gaan zonnebaden.. Maar dan wel in de skikleding. Al stelden ze zichzelf voor dat ze in bikini lagen, hihi.

Kwamen omdat het ineens even heel kort... warm was ook de lenteklokjes ineens tot bloei! Korte opleving van de lente. Want eigenlijk is het hier ook gewoon koud en veel sneeuw...

Was het genieten van de meest mooie wolkenluchten!

Moest er natuurlijk gefeest worden. :-) Samen met mijn achternichtje hebben we 2 giga party's gehouden. WOW! Ik weet weer wat après-ski is. :-) THNX schatten.

Kwamen mijn favo's oftewel 'die Jungen Zillertaler' aka juzi's 2x in Ellmau optreden. Daar moest ik natuurlijk bij zijn! En met mij heel veel andere skileraren. :-) Geweldig!

Was het genieten alsof het in Januari was. 1 voordeel van koud weer... De sneeuw blijft perfect. Nu trouwens nog steeds!!!

Was het daarna goed après-skiën. Boven op de berg met live musik. Wat wil een mens nog meer. :-) Niks!

Was het ook beneden nog steeds prima uit te houden! :-)

Verstopte de Wilder Kaiser zich toch geregeld achter de wolken...

Was het toch eigenlijk best wel een beetje lente. Waar ik me dus op verkeek toen ik bij mijn favo hut ging eten... Was het daarna een beetje lastig om op de piste te komen. :-D

En toen we daarna in de gondel zaten had ik nou niet echt het gevoel dat ik ging skiën.. Maar eerder dat ik naar de badesee ging...

Eenmaal boven kwam je dan toch echt weer in een echte ijswereld terecht! In dit geval in de ijskapel. :-) Wat trouwens een officiële plaats is om te trouwen!

Vervolgens bleef het gewoon genieten van de verse sneeuw!

Zie je dat het toch wel een beetje lente is.. Het dal is al bijna sneeuwvrij!

Maar last but not least... Bouwde ik mijn eigen feestje omdat ik het seizoen er (eindelijk) op heb zitten! :-)

Het heeft er misschien zo uitgezien op mijn blog dat we een GEWELDIGE winter hadden. Niks is minder waar. In 100 jaar nog nooit zo weinig zon geweest als dit jaar.. Daarvoor dus wel perfecte pistes. Ach ik heb er weer van genoten. Net zoals dat ik nu ga genieten van mijn vakantie tot en met 5 mei. :-) :-) :-)

Ohja en ik ga weer proberen vaker te bloggen. Nu ik weer heel veel tijd heb voor hobby's.. (ik heb er maar 10... ) moet het toch lukken om weer meer te fotograferen!

Een klein beetje sneeuw....

Dinsdag 11 December 2012

Toen ik maandag in het donker aankwam, kon ik nog niet vermoeden wat ik aan zou treffen.. Dus toen ik dinsdag wakker werd keek ik toch echt wel even mijn ogen uit. Het speeltoestel bijna verdwenen..

En ik ben zeer dankbaar dat wij een huismeester hebben. ;-) Zo komen we tenminste nog de huizen uit...

Maar blijkbaar heb ik iets goeds gedaan. Toen ik namelijk omhoog ging om de eerste baantjes van dit jaar in Ellmau te trekken.. Brak het wolkendek open! :-D

En toen ik genoeg had gedaan en weer naar beneden ging... Sloten de wolken zich weer...

Om minimaal alweer 10cm te hebben gedumpt. Ik ben benieuwd hoe het in de komende dagen gaat worden... :-D Zoveel sneeuw hebben ze al jaren niet gezien zo vroeg in de winter!

SNEEUW!!!

Maandag 29 Oktober 2012

Eigenlijk had ik nog een paar mooie herfstfotos's in het vat zitten.. Maar goed wat in het vat zit verzuurd niet.. ;-) Ik ga toch maar even over naar de actualiteit! Want zoals de meesten van jullie wel hebben gelezen... Hebben wij de eerste sneeuw van het jaar ontvangen.

En laat ik dat nou helemaal niet erg vinden! Want sneeuw in oktober, dat is zo gaaf. Want je ziet overal de mooie herfstkleuren nog tussendoor.. :-)

Tuurlijk ik weet best dat deze sneeuw echt niet blijft liggen tot het begin van het skiseizoen. Maar je ziet wel leuke dingen op deze manier!

Geef nou toe? Dit ziet er toch leuk uit. :-) Ach ik geniet er gewoon volop van! :-D

Het helpt me om de laatste week (YES! Vanaf zaterdag vakantie...) door te komen. :-)

Ik moet dan gewoon naar buiten. Kom met een enorme grijns op mijn werk en kan het niet laten iedereen met sneeuwballen te bekogelen.

De skilerares in mij komt gewoon naar boven. Eindelijk weer! :-)

Want zeg nou zelf als je dan de Hartkaiser zo ziet, dan kan het bij mij niet anders lopen als dat het gaat kriebelen!!!

Alsof het gewoon midden in de winter is.. De kleuren alleen al in de lucht!

Ik vind het gewoon prachtig zo'n herfstboom in een winterlandschap!

Of dit dan, de zomer in de winter... :-) Of de winter in de zomer, het is maar net hoe je het bekijkt!

Gewoon mooi! IK HOU ERVAN!

Wil je nou meer foto's zien? Dat kan... Kijk dan even hier!