Nederland. (3)

Woensdag 22 Augustus 2012

Terwijl we zaten te wachten totdat de veerboot van Ameland aan zou komen, kwam eerst een andere boot eraan. Namelijk een baggerboot. Die liet even zien wat voor power het bij zich had.

Genoeg power dus! Voor onze neus begon hij trouwens met baggeren..

Met nog een blik op het wad, besloten we naar huis te gaan. :-) Ik had een missie namelijk. Mijn pa overhalen dat ook hij mee zou gaan fietsen. Want Hanny en ik hadden eigenlijk al besloten dat wij toch wel zouden gaan. Of anders gezegd, ik had besloten dat ik sowieso zou gaan en Hanny wilde wel mee... ;-)

Zo gezegd, zo gedaan... De volgende dag zijn we weer naar Holwerd gereden, dit keer wat vroeger. ;-) Algauw werden de trossen los gegooid! Op naar Ameland...

Na een zware fietstocht over het eiland is het dan goed rusten op het strand. Waar het eigenlijk best rustig was. Verbazingwekkend!

Lekker met de voetjes in het water! Dat is toch wel het fijnste hoor. ;-)

Het water kabbelde zachtjes voort. Het was wel oppassen, want ook nu steeg het weer rap aan!

Maar ach, dat duurde toch nog wel even hoor. ;-) Want de boten lagen nog wel droog. Gek gezicht, weer zo iemand die naast zijn boot staat. Moet toch wel heel apart zijn om mee te maken!

Vanaf de boot is het trouwens wel een heel erg mooi gezicht! Daarmee sluiten we de dag goed af zou ik toch zeggen?

Nederland. (2)

Dinsdag 21 Augustus 2012

We reden verder. Waar we langs dit typisch Nederlands plaatje kwamen. :-) Volop genieten vind ik dit dan toch echt wel.. Maar niet te lang, ik mis dan toch weer de bergen..

Gelukkig, we komen weer bij het water. Ik werd weer opgewacht. Maar nee, dit keer kwam het schatje niet naar me toe. ;-)

Zo'n lief tafereeltje.. Het kind is al bijna groter dan mam, maar toch.

Kijk hem of haar liggen stralen op het strand... Ja dat kan ik echt missen hier. ;-)

Ik denk niet dat er nu een harde storm moet komen..

Zo. We zijn aangekomen bij het laatste punt van onze rondrit. :-) Namelijk bij de pier van Holwerd. Hier hebben we ongeveer een uur zitten genieten van het licht, de zon, de zee.. Van alles!

Vele vogels vlogen er rond. Heel erg druk, want elke keer moesten ze weer een stukje verderop vliegen want het water steeg heel snel..

Ja volop genieten daar op de pier! :-) Het enige, we werden een beetje lastig gevallen door een plaag lieveheersbeestjes. Wat die daar nou weer te zoeken hadden?

Ach, ik zat er alsnog wel prima hoor.. Tijd voor een pauze. Oant Moarn!

Nederland. (1)

Maandag 20 Augustus 2012

Zoals jullie dus al wel gelezen hadden, was ik afgelopen week even snel in Nederland. :-) Even snel? Ja even snel! Ik ben namelijk vrijdag na mijn werk gaan rijden en op dinsdagavond weer terug. 4 daagjes in Nederland en 4 daagjes in Oostenrijk vakantie gevierd. Waarom? Nou omdat ik op woensdag naar typisch Nederlands fenomeen in Oostenrijk wilde. Namelijk het bloemencorso... :-) Maar dat komt volgende week wel. (ofzo)

Nu begin ik met Nederland. Zaterdagavond waren we bij mijn broer op bezoek. Hij woont geweldig aan het water. :-) Tsja en wat doe je dan? Dan ga je natuurlijk af en toe op het terras even wat foto's maken..

Want het was gewoon een prachtig gezicht daar op de steiger!

Toen er ook nog eens een luchtballon voorbij kwam zweven.. Was het echt typisch Nederland!

Vervolgens ben ik met Hanny naar de Waddenzee kust gereden. Want tenslotte is het toch een ongeschreven regel dat ik altijd wel de zeelucht wil hebben geroken.. Maar voordat we daar aan kwamen, reden we langs een weiland vol schattige kalfjes.. Ik rijd tenslotte in een Oostenrijkse auto, dus kun je goed de toerist uithangen. In de berm gezet en zodra de deur dichtsloeg kwam het stel in vol galop op me af!

Voor mij als koeiengek is dit natuurlijk de koeienhemel. Kijk nou die lieve blikken. *smelt*

Kiekboe, ik ben er ook nog! Tsja als je achteraan staat, moet je toch op de een of andere manier eroverheen kijken..

Nadat ik de droeve blikken had getrotseerd 'waarom breng je geen voer??' zijn we verder gereden. Waar we uitkwamen bij de kust. Gekke foto zo, deze dames met het schip erachter. Ligt het droog of vaart het toch?

Dit veertje lag te stralen op de dijk... :-)

Maar met dit hart sluit ik voor vandaag af! Tot morgen. :-)

Rondvaart.

Woensdag 02 Mei 2012

Uiteraard zijn we ook met het rondvaartschip op pad geweest! Kijk op zo'n boot vind ik het wel fijn om te varen.. ;-) Deze was tenminste stabiel, hihi.

Het was genieten! Het zonnetje kwam lekker door.. De vogels lieten zich zien! :-) Maar waar hij/zij nou weer op staat?

Wij hadden geluk.. De zeelandbrug lag nog volop in de schaduw! Maar desondanks prima te zien!

Het geel steekt mooi af bij het blauwe water. :-)

Rust roest.. of toch niet??

Nouja.. Gelukkig maar dat er een aardig briesje stond! Zo hadden wij tenminste geen last van de rook!

De meeuwen kwamen erg dichtbij! Aan het begin van de vaart werd er al gezegd dat men de meeuwen niet mochten voeren omdat ze dan te opdringerig werden..

Helaas luisterde daar niet iedereen naar... Een tijd geleden is er namelijk op de rondvaartboot een jochie van 4 in zijn ogen gepikt...

Het was een heerlijk tochtje! Met toch wel wat vervuiling aan de horizon. ;-)

Kijk dit is dan weer prima natuurlijk! Een extra element te gebruiken als klimwand. Zo heeft iedereen er wat van. ;-)

Eenmaal terug aan de kade, kon ik het niet laten ondanks de drukte.. Midden op de loopbrug te blijven staan om dit touw te fotograferen, hihi...

Het was al met al een mooi vaartochtje! Morgen neem ik jullie mee naar de Oosterscheldekering, waar we natuurlijk ook in zijn wezen kijken!

Westkapelle.

Maandag 30 April 2012

We kregen een smsje dat we om 13.00 weer het huisje in konden, maarja in Veere waren Andi en ik inmiddels uitgekeken.. Dus besloten we maar even Domburg voorbij te rijden naar Westkapelle. Zodra het kon, hoppa de dijk omhoog! :-) En tadaaa daar fietste de 'sleutel' naar het huis. Wij besloten om toch maar even verder te rijden.

We bereikten uiteindelijk deze prachtige vuurtoren. Nouja torentje! :-)

Eigenlijk zouden we thuis wat gaan eten, maarja een snackbar waar het heel druk is.. Ziet er ook wel goed uit, dus wij lekker patatje gegeten en even de dijk omhoog! Daar hadden we een prachtig uitzicht.

De loodsenboot kwam nog langs gevaren. Blijkbaar hadden ze haast, want ze gingen goed op topsnelheid!

Nouja mooi uitzicht zeg ik dan wel. Of deze industrie nou zo mooi is, is dan weer de vraag?

Ach het deert niet. Op de heenweg had ik goed op zitten letten en gezien dat je ook helemaal onder aan de voet van de dijk langs het water kon rijden. Dus hoppa dijk naar beneden en daar langs rijden. Ik als bestuurder zat natuurlijk aan de goede kant en ik kon natuurlijk bepalen waar ik stopte... Ideale combinatie! ;-)

Het was mooi aan het water! Helaas wel veel verontreiniging daar aan de rand van het water...

's Middags gingen we op familiebezoek. Nouja wij gingen even de stad in. Al twijfelde ik daar wel even aan. Ik had meer het gevoel dat ik in de Keukenhof was beland!

De aankomende dagen neem ik jullie mee naar Neeltje Jans!