Siam Park.

Woensdag 21 December 2011

We waren natuurlijk al in het Loro Parque geweest en gelijk en twin ticket gekocht zodat we ook naar het Siam Park konden. Een enorm waterpark daar in het zuiden van Tenerife. Het eerste wat we deden was een plekje zoeken op 1 van de ligstoelen aan de rand van het grote bassin. Wow wat een golven kwamen daar elke keer voorbij! We hebben er heerlijk in staan springen.

Het ziet er toch best gezellig uit zo? En het was er echt onwijs rustig! Bij de glijbanen en dergelijke, gewoon geen wachtrijen!

Tsja, duidelijk, het schittert! Je moet er geweest zijn. :-) Tenminste als je van glijbanen enzo houdt!

Dit was hem dan. De zogenaamde Tower of Power.. Je valt 28m bijna recht naar beneden! Dat leek me wel wat. Nou mijn viel het tegen als ik heel eerlijk ben. Tuurlijk je gaat onwijs snel enzo.. Maar ik ben in Wörgl een paar keer van de dubbele looping glijbaan afgeweest. Nou die 2 kun je dus niet met elkaar vergelijken!

Een echt enorm waterspeeltoestel! Een paradijs voor de kids. Voor de ouders dan weer een relaxt strandje erbij. Chillen maar.

Tsja... Het lijkt zo onschuldig, maar ondertussen.. Moet je wel goed oppassen als je daar loopt, hihi.

Deze glijbaan was ook echt super. Matje mee naar boven, op het fluitsignaal van de badmeester afzetten en wie als eerste beneden was. Ik heb dat overduidelijk gewonnen. Andi niet blij! hihihi.

Dit was ook weer zo wat. Met banden ga je hier vanaf. Gaaaf! Het lijkt een beetje op een trechter die je ook wel in Nederlandse zwembaden hebt.

Deze banden dus. De keuze uit een 2 persoons of een 1 persoons. Er waren ook glijbanen met banden voor 4 personen, maar daar hoefde je gelukkig de banden niet zelf mee naar boven te nemen. hijg hijg puf puf...

Bij binnenkomst en uitgang deze schoonheden! Toch wel grappig. Ga je eigenlijk naar een zwembad kom je allemaal dieren tegen. Maakt het wel speciaal.

Al met al hebben we een heerlijke dag gehad! Andi heeft er nog weken last van gehad... ;-) Hij had niet door dat de zon wat sterk was en is echt te erg verbrand. 2.5 week later was hij nog steeds rood...

Misselijkmakend...

Dinsdag 20 December 2011

1 van de dingen die ik echt perse wilde doen op Tenerife was een tochtje naar de walvissen en dolfijnen... Dus op 1 van de eerste dagen in het hotel hadden we dat besproken. Een tocht van 5 uur, want dat leek ons wel leuk. Nouja leuk was het ook wel...

Ondanks dat het bewolkt was, was het alsnog best warm en eigenlijk prima uit te houden... Ware het niet dat ik dus echt niet tegen bootje varen kon. Gek daar had ik nog niet eerder last van gehad. Ik had nog wel een reispilletje ingenomen.. Nouja... :-) Ik kon gelukkig nog wel genieten van de dolfijnen die een ontbijtje bij de vissers kwamen halen. De vraag was al eerder gekomen, wat zijn die ronde dingen in de haven. Nou fuiken dus. Als ik het goed heb voor de dorade vissen.

Helaas wilden de dolfijnen niet echt dichterbij komen! Meer geluk hadden we met de walvissen. In totaal zo'n 6 stuks zwommen om onze boot heen!!!

De foto's van de dolfijnen en de walvissen heb ik zelf kunnen maken. Vervolgens heeft Andi mijn camera gepakt en daarbij helaas een verkeerde knop geraakt. Alle foto's zijn op ISO800 gemaakt... Met behulp van Photoshop heb ik er nog iets van kunnen maken. ;-)

Het was er echt indrukwekkend! Vanuit het netje voor in de boot zag ik ook wel wat hoor. ;-) Maar in staat om zelf foto's te maken, nee dat was ik nou niet echt!

Zien jullie ook dit gezicht in de rotsen van Los Gigantos?

Tsja.. Ik leefde weer helemaal op. Op het moment dat we voor 20min voor anker gingen! Ik kon eindelijk van de boot af en ff tot rust komen in het water!

Vanuit het water zagen de rotsen er zo uit. Sorry voor de vlek op de lens.. Maar er bleef even een waterdruppel hangen. Een leermomentje!

Onder water was er helaas niet veel te zien. Wij troffen natuurlijk een dag met vele golven.. Waardoor ze niet in de gebruikelijk baai konden aanleggen.

Ach als je goed kijkt.. Er zijn wel visjes te zien!

Het was niet gepland deze foto. Maar hij is wel heel erg leuk geworden!

Vervolgens moest ik weer de boot op... Nouja gelukkig is er dan nog het netje! Daar lag het echt wel prima hoor.

Nadat ik dus de hele terugweg prima daar had gelegen in het zonnetje! Was het tijd om lekker over de boulevard naar huis te lopen. Het was alsnog een heel stuk lopen. Maar ik weigerde om nog een keer met de bus te gaan. Want ehmm... Daar kan ik ook niet zo goed over! Jullie zien wel op deze foto dat de zee behoorlijk wild was!

De surfers konden er dan wel optimaal van profiteren! Het was echt spectaculair om te zien.. Maar dat juist omdat er zoveel in het water lagen. Regelmatig hield ik mijn hart vast of dat wel goed zou gaan!

De boot waarmee weg waren geweest kwam ook nog even langs gevaren. Dit is dan de speciale zonondergangstocht! Ik was blij dat ik met beide voetjes op de wal stond...

Het sfeertje op de boulevard was echt zwaar relaxed!

Nog 1 mooie golf wist ik te vagen en toen zijn we heerlijk naar het hotel gegaan...

Het werd namelijk tijd om mijn maag te vullen.. Op de boot had ik geen hap door mijn keel gekregen en ik kreeg toch wel een beetje trek, hihi.

Proost!

Maandag 19 December 2011

Eerst even dit.. De foto van gisteren is een bevroren waterdruppel! Vandaag heb ik verder weinig te melden. Geniet van jullie drankje en van een geweldige zonsondergang...

Kunnen jullie er weer tegenaan? Ikke wel!

Fluitende rots?

Donderdag 15 December 2011

Op de heenweg waren we al langs Roque de las Podegas. Gewoon een gigantische rots zomaar ineens vlak voor de kust. Ook nog eens verbonden met het 'vaste land'. Een schiereiland dus.

Dus wees gerust. We hoeven echt niet met dit bootje. Dat lijkt me niet zo vertrouwd en ik wil jullie niet kwijt.

Kijk zo ziet die beruchte rots er dus uit. Ook hier verbaasden wij ons er eigenlijk weer over... Enorme touringcars reden hierheen. Echt RESPECT voor de chauffeurs! Het was met de auto al niet gemakkelijk, met een bus zeer zeker niet.

We genoten van de woeste zee die om ons heen plezier maakte. Waardoor wij net zoveel plezier hadden!

Pas op! Het is hier echt gevaarlijk. Er hangt niet voor niets een reddingsboei...

Vanaf het puntje heb je een prachtig zicht. Het was wel even oppassen. Want je stond dus wel vlak voor de open zee.

En juist over dat randje sprong het water heen. ;-) Ik had het op tijd door en stond op tijd in de aanslag.. Want Andi was op weg om daar te gaan kijken. ;-) *gniffel* Ik ben niet gemeen hoor!

Ok goed, hij bleef droog, want hij was snel genoeg! Wat ons opviel daar op de rotsen, was dat er een enorme grot onder moest zitten! Elke keer met een golf verdween er zoveel water.. Dat moest er ook ergens uit. En inderdaad met een luid geluid verscheen het water weer! In combinatie natuurlijk een heleboel damp die eruit kwam.

Vanaf de andere kant zag het er ook al zo leuk uit! Ik heb er ook een paar filmpjes van gemaakt. Helaas ben ik daar nog niet aan toe gekomen. Maar die houden jullie zeker nog een keer van mij tegoed!

We sluiten de serie hier bij de Roques af met deze aparte steen.. Gek dat er ineens zo'n rode steen ligt tussen alle grijzen.

Maar de dag is zeer zeker nog niet voorbij! Al gingen we wel langzaam terug richting het hotel. :-) Maar niet voordat we weer boven op de berg waren.

Tussen de bergen door moesten rijden. Passen jullie wel op voor vallend gesteente?

Genoten van de zon die er toch nog even bij kwam...

Ik besloot dat ik alsnog een extra dal in wilde! Deze rots die we daar zagen maakte het zeer zeker de moeite waard. Je zult er maar wonen...

Voor elk wat wils! Als dit tentje in het zuiden had gestaan, had ik het nog begrepen. Tenslotte regent het daar bijna nooit. Maar hier in het noorden? Brrr, geef mij dan toch maar mijn luxe bed in het hotel!

Op de terugweg bleven we nog even staan en hadden we een prachtig uitzicht over La Laguna!

Al met al een zeer geslaagde dag. Tijd om de autobaan op te zoeken en terug te gaan naar het hotel. Waar we nog genoten van een prachtige zonsondergang. :-) Maar daar, daar moeten jullie even op wachten tot maandag! Tenslotte is het morgen uitsmijterdag en zondag een maximale dag.

Woest, woester...

Woensdag 14 December 2011

Goed ik ben uitgelachen. Het wordt tijd om verder te gaan! Tenslotte zijn er nog meer plekjes die we willen bekijken.

We belanden alsnog weer in de bush bush. Hebben jullie je survivalkit bij je? ;-)

Want ehmm. De wegen liggen er nou niet helemaal goed bij. Dat gecombineerd met een auto die niet zo goed is bergop.. ;-) Zijn we blij dat er geen sneeuw ligt!

Want in het bos daar zijn de jahagers... Lalalalalala. Gelukkig zitten wij veilig in de auto!

We krijgen ondanks de bewolking toch een blik op de hoofdstad Santa Cruz. :-) Die haven ziet er toch wel interessant uit zo van boven!

We zien daar in de verte ons eindpunt al. Nouja niet helemaal, maar wel ongeveer. Namelijk die rots daar in het water! Gaan jullie mee?

Zo, hehe, we zijn er. Dat duurde even. :-) Na een heleboel haarspeldbochten. Waar ik dus geen tijd had om foto's te maken, zijn we dan op het strand gekomen!

Nouja strand? Stenen eigenlijk meer. Tenslotte heet het hier ook Los Roques. Maar zwemmen? Nee dat lijkt me nou niet zo vertrouwd.. Maar wie wil pootje baden...

Of zien jullie er toch maar vanaf nu je de zee ziet?

Het was wel genieten. De combinatie van bloemen en het water... Ohja en de zoutregen niet te vergeten.

Eigenlijk wilden we naar El Draguillo. Maarja. Dat ging ineens weer een heel stuk bergop. Niet dat we daar angst voor hadden hoor.

Zeker niet. Dat weggetje zo langs de bergen? Ach, er zit een railing voor toch?

Ok goed. We besluiten toch maar te stoppen. Want 1 passeren is hier niet mogelijk. 2, asfalt ligt er eigenlijk niet... en 3, zoals ik al vaker schreef, de auto is niet zo goed bergop. Dus we laten het er maar bij. ;-) Hier zien jullie trouwens wel onze moordbak.

Nouja dan gaan we wel weer terug naar beneden. Tenslotte zagen we onderweg ook nog wat leuks.

Ik kon het toch niet laten. Moest nog wel even blijven staan! Deze rots deed zijn best om de mooiste golven te vangen.

Wat denken jullie is het hem gelukt?