Het hoge noorden.

Dinsdag 13 December 2011

Iets wat we deze vakantie nog niet hadden gezien was het hoge noorden. Nouja hoog.. Vooral koud eigenlijk. :-) We vertrokken met zo'n 26 graden en daar was het zo'n 16 graden. Niet zo erg hoor. De lange broeken en dergelijke lagen in de auto. Alhoewel ik sowieso met korte broek ben rond gelopen! Tenslotte gaat 16 graden prima...

Van te voren hadden we al op de kaart gekeken en het leek ons wel wat! Mooie route. :-) We wilden dan ook echt met de auto rijden tot waar we niet verder konden, hihi....

De hele weg heen hebben we niemand op de weg gezien! Blijft dan toch wel spannend. :-) Je zit echt in de middle-of-nowhere!

Helaas... Wat zo vaak is in het noorden, het was er bewolkt. Af en toe waren er wel blauwe vlekken te zien.. Maar het hield niet over. Jammer! Anders was het nog een keer zo mooi geweest denk ik.

Je ziet van waar we gekomen zijn en waar we naartoe moeten. Durven jullie nog met ons mee te gaan? :-D

Dat het eigenlijk best donker was die dag, zorgde er wel voor dat er geweldige spelingen op het water te zien waren! Deze veerboot trekt zich er niks van aan en is rustig op weg naar 1 van de andere eilanden.

Tsja, waar houdt de hemel op en begint de zee? Normaal al lastig te zien. Vandaag helemaal onmogelijk!

Wie even wil blijven staan om te genieten. Van mij mag het.. Ik rijd ook even niet verder. :-) Tenslotte vind ik dit veels te leuk!

Eindelijk bereikten we ons eindpunt. Nouja eindelijk. Dat viel eigenlijk ook wel weer mee. :-) Het was gelijk al duidelijk dat er veel meer te zien was in de natuur dan in het zuiden waar wij in het hotel zaten. Vele malen meer bloemen en groen!

Je zult hier maar wonen. We zijn hier in Chamorga. Toch minimaal 1.5 uur rijden vanaf de dichtsbijzijnde voorzieningen... Nee, dat is dan ook weer niks voor mij!

Gewoon genieten van de exotische natuur die we daar tegenkwamen. Geen idee wat dit voor plantje is?

Joehoe! We hadden geluk. Net even de zon die doorbrak. Dat maakte het allemaal net iets vriendelijker!

Je ziet hier nog maar eens heel duidelijk dat ook al woon je in het 'dorp' het allemaal niet makkelijk is! Ik mag dan in de bergen wonen. De mensen wonen hier nog een beetje meer in de bergen.

Zien jullie dat gebouw in het midden? Nou dat is een klein restaurantje... Ik moest heel dringend naar de wc. ;-) Dus ik braaf de sleutel vragen. Ondertussen had ik al verschillende opmerkingen naar me hoofd gekregen. Nee joh, dat is hartstikke smerig.. Nee daar ga ik zeker niks drinken. ;-) Nou kan ik jullie 1 ding vertellen. Het was er super schoon! Zo schoon heb ik de wc's verder niet gezien... Maar bovendien. Woehaa, ik heb in een deuk gelegen! Besloot Andi alsnog dat hij toch wel daar een cappuccino wilde drinken...

Jullie moeten weten dat hij geen makkelijke koffiedrinker is. Meestal is het hem of te sterk, of te slap.. Of er zit te weinig melk in. Op Tenerife had hij het helemaal slecht.. Daar maken ze de cappuccino met slagroom.. ;-) Daar houdt hij helemaal niet van. Dus nouja. De drang naar koffie was toch groter... Besteld. Na het eerste slokje kwam hij tot de conclusie dat de cappuccino daar eigenlijk toch wel de beste was die hij tot nu toe had gedronken. Jullie kunnen je voorstellen.. Ik lag ongeveer onder mijn stoel van het lachen! :-D Helemaal leuk was het toen we moesten betalen. Voor 1 cappuccino en 1 thee.. Welgeteld 2 euro! :-D Koopje toch?

Oei oei oei.. Ik moet nu nog steeds zo lachen... Even een pauze inlassen hoor!!!

Gigantisch! + ''de sneeuw''

Maandag 12 December 2011

Na weer een heerlijke dag uit elkaar... ;-) Besloten we alsnog samen even weg te gaan. Zo blijft het spannend toch? Ik had heerlijk bij het zwembad gelegen.. Krantje, zonnetje, genieten maar!

We besloten om even naar Los Gigantos te rijden! Nou gigantisch was het in elk geval... Omdat het daar ook weer zo toeristisch is, vele bootjes. Met name ook om de toeristen rond te varen daar.

We hebben in de haven even heerlijk wat gegeten en zochten het vervolgens hoger op. Vanaf daar snap je meteen waarom het Los Gigantos heet!

Het ziet er sowieso geweldig uit. We hadden allebei al veel voorpret voor wat nog ging komen. ;-) We hadden namelijk in de loop van de week nog wat leuks besproken...

Nou 1 ding is zeker. Wat we besproken hebben, het was niet dit bootje! Daarmee kom je ben ik bang niet zover!

Andi vond het bootje ook wel grappig. Dus werd zijn 'camera' van stal gehaald. ;-) 'gniffel' Ik laat de andere variant van deze foto maar niet zien. Denk dat we dan namelijk echt uit elkaar zijn...

Ook hier weer heel duidelijk te zien. Vele bananen! Gekke is.. Dat realiseer ik me dus nu pas.. De hele vakantie heb ik geen bananen gegeten. MMM... Oeps?

Eenmaal terug zijn we nog een stukje gaan slenteren langs de boulevard. Zo waren we getuigen van een meeuw die een heerlijk maaltje aan het eten was. Eet smakelijk zou ik zeggen...

Nog even lekker uitwaaien! :-) Het was er weer heerlijk. Veel wind! Dus lekker zoutig.

Op veler verzoek in het vorige logje, dat men toch wel de sneeuw wilde zien... :-) Ik zou zeggen.. Omdat ik vandaag toevallig minder foto's had van Tenerife.. Besloot ik aan dat verzoek te voldoen! Geniet van onze winterstemming!!!

Zelfs onze piste in het dorp ligt er al prima bij! Een beetje dooi en dan goede vorst erover heen.. En we kunnen denk ik wel even vooruit. :-)

Boven kunnen we dus al skiën... Maar voordat het toerisme echt op gang komt is er nog heel wat sneeuw nodig! Dit is nog lange niet genoeg...

Ach, er schijnt weer sneeuw aan te komen en voorlopig is het deze week nog heerlijk rustig!!!

Uitsmijter. (20)

Vrijdag 09 December 2011

Ook al was het bewolkt de bewuste dag dat wij weer boven bij de El Teide waren! Maar desalniettemin was het boven weer een indrukwekkende gebeurtenis! Ook al was de lucht grauw en grijs. Het viel me nog mee hoe de kleuren er weer uit kwamen. :-) Een fijn weekend gewenst!

Uiteraard weer aanklikbaar voor groter formaat!

De weg terug...

Donderdag 08 December 2011

Op een bewolkte dag besloten we om naar de hoofdstad te gaan. Het zou er goed winkelen zijn. Nou wij vonden het helaas tegenvallen. De stad was nou niet echt aantrekkelijk om zomaar door te lopen. Bovendien begon het te druppelen. Nou nee... ;-)

Toch zijn we er even doorgelopen en heeft Andi ook nog wel wat gekocht.. Bij de New Yorker. Die kennen we niet hier in Oostenrijk, echt niet..

Aan het einde van de grote winkelstraat kwamen we bij een grappige fontein! Het plein was best leuk opgezet. :-)

Ik vond dat we toch wat meer van de stad moesten zijn, dus zijn we nog een stukje gelopen. Deze gebouwen liggen aan een hele grote rivier. Nouja groot. Breed is ze wel. Echter. ;-) Water zat er dus echt niet in!

We kwamen op een beroemd plein waar het altijd markt is! Helaas, wij hadden al net gegeten. Dus dat zat er niet in. Bloemen en planten kopen.. Dat leek me dan weer niet handig met het oog op onze vlucht terug...

We zijn nog even naar een winkelcentrum in de buurt geweest, helaas. Vele winkels die wij ook hier hebben. Echt iets unieks konden we niet vinden. Dus toen kwam de vraag. Wat doen we nu? Uiteindelijk besloten we om met een alternatieve route terug te gaan naar het hotel. Ik had er geen spijt van, zeker niet toen ik dit maffe voertuig tegen te komen. ;-)

Het bleek een goede keus! Ook al was het bewolkt. Toch was het landschap weer zo geweldig! We zijn over de weg langs de Teide teruggegaan. :-)

We keken uit op Puerto de la Cruz. Daar zijn we al geweest, want daar ligt namelijk het Loro Parque!

Met die overtrekkende wolken, wordt het landschap nog weer indrukwekkender en onheilspellend! Het was inmiddels goed koud geworden. Zo'n 5 graden! Niet ech fijn als je daar in je korte broek rondloopt, hihi.

We genoten van de verschillende kleuren in het landschap! Het was daar weer zo mooi en zo rustig! Echt genieten. :-)

We kwamen dichtbij de sterrenwacht. Nu gelukkig wel goed te zien. Vanaf de El Teide, was die helaas net iets te ver weg. Nu rede we er praktisch langs.

Het landschap blijft indrukwekkend. Je wordt er stil van en je voelt je echt behoorlijk klein...

De El Teide zelf was niet echt te zien. Ze verstopte zich heel erg goed in de wolken! Het was niet erg. :-) De luchten er om heen vergoedden veel! Maar terwijl we daar zo reden waren we blij dat wij al op de El Teide waren geweest met prima weer! :-)

Uiteindelijk kwamen de kleuren van het landschap nog even goed terug! Tijd om afscheid te nemen van de El Teide!

Het was de laatste keer in onze vakantie dat we zover omhoog gegaan zijn! Maar gelukkig zat onze vakantie er lang nog niet op. :-) Dus ik zou zeggen, geniet van de vrijdagse uitsmijter en van het zondagse maximaal. Volgende week gaan we verder!

Jumping Stars.

Woensdag 07 December 2011

Zo zitten we goed? Ik dacht het wel. Want het uitzicht dat we hebben is prachtig! Kijk maar eens hoe de dolfijnen door het bad springen. Je zou voor minder klappen...

Ze begroeten ons nog even en dan gaan we alweer verder. :-) De foto's die ik van de verschillende shows hebben zijn echt geweldig. Maar die zitten voorlopig in het archief nog wel even goed. :-) Laten we eerst maar eens verder gaan kijken!

Zo komen we uit in Orca Ocean. Het is me toch een geweld daar. Vanwege de camera ben ik maar boven in gaan zitten.. ;-) Tenslotte heb je een speciale splashzone. Ze schijnen nogal ervan te houden om te jumpen. Is eigenlijk ook wel duidelijk te zien hier! :-D Prachtig, zo groot die Orca's. WOW!!! Over een tijdje is vast Morgan hier ook te zien.

Tijd om verder te lopen. Naar de Loro Show. Helaas was het licht daar dermate slecht dat ik maar geen poging heb gedaan om foto's te maken. Maar gewoon heb zitten lachen om de gekke trucs van die beestjes! Dus wij kijken verder en verstoppen ons maar net zoals deze leguaan.

Ook hier laat men weer zien dat de natuur geweldig is. Het lijkt wel de echte jungle... Gelukkig kun je hier niet zo kan verdwalen!

Van bovenaf worden we bekeken. 1 van de nieuwe attracties, het boomkroonpad. Heel erg leuk opgezet.. Maarre mogen die vogels wel even tevoorschijn komen? ;-) Want die zaten ergens verscholen tussen de boomtoppen. Op een enkeling na dan.

Prachtig wat ze daar ook hadden, heel veel aquaria! Daar kon ik me natuurlijk weer prima uitleven. Ja, het Loro Parque is van alle markten thuis!

Ze hadden zelfs Nemo kunnen vangen! Hoe leuk. :-)

Uiteindelijk was het tijd om het Loro Parque te verlaten. Niet voordat we onze foto hadden gekocht. We keken nog even in de winkel en ik zie ineens een muisje heel schattig zitten... Helaas geen foto kunnen maken. ;-) Dus we riepen uiteindelijk maar 1 van de medewerkers. Hadden we beter niet kunnen doen. Daar kwam toch een ijselijk gil! Woehaaaaaa, ik lag helemaal in een deuk. Uiteindelijk hebben ze het muisje buiten gezet en opgelost. :-) Omdat het nog aardig vroeg was, besloten we nog even naar de kust te rijden.

Er was niet heel veel te zien, maar toch was het behoorlijk indrukwekkend! Zoals je daar boven staat en dan de zee onder je... Genieten!

De natuur was mooi daar. Lekker groen! Maar natuurlijk weer typisch voor dat klimaat. Toch is het wel verfrissend om inderdaad groen in de natuur te zien.

Een kijkje op de huizen die daar vlak bij de kust staan. Lekker vrolijk met alle kleurtjes!

Toen we daar uitgekeken waren zijn we nog even naar de Decathlon geweest. Voor wie het niet kent, dat is een enorme sportzaak! We waren er al in Heerlen geweest en daar was ik goed geslaagd. Een skibroek, 2 paar handschoenen en een tas voor mijn snowboard. Nu wilde ik eigenlijk wel even kijken naar zwemspullen. Nouja daar vond ik niks tussen. Wij naar de bovenverdieping, want daar hingen de rugzakken en ik was eigenlijk op zoek naar een leuke rugtas. Mogen jullie raden wat voor afdeling ik daar vond. JUIST! Een wintersport afdeling op Tenerife. :-) Uiteindelijk vond ik dan een super rugzak. Echt mega handig! Daar zit een clip aan 1 van de dragers, die je los kunt maken, zodat je heel makkelijk je rugzak op je buik kan schuiven! Speciaal voor skiërs en snowboarders ontworpen. Ja, ik was helemaal gelukkig! :-)