« Steinplatte Waidring.… | Home | Kracht. »

Jong geleerd...

Maandag 16 September 2013

is oud gedaan en in dit geval zeker weten! Vroegaaah (lees ik was een jaar of 10 denk ik) toen we nog met de caravan op vakantie gingen naar Frankrijk was er een mevrouw op de camping die vriendschapsbandjes maakte. Nieuwsgierig als ik was heb ik daar natuurlijk mijn grote neus ingestoken en ik wilde dat ook leren.. ;-) En zo geschiedde...

Gelukkig vonden we terug in Nederland bij puur toeval hetzelfde boek als die mevrouw had en een nieuwe hobby was geboren! Vanaf toen werden er bandjes voor iedereen gemaakt. Nouja lees eigenlijk.. Ik wilde die bandjes weggeven maar gaf mijn moeder in opdracht die te maken. ;-) Ik was toch echt liever aan het strand of wat dan ook..

Gestaag groeide trouwens wel de collectie kleuren. Want 1 groen was niet genoeg, nee er moesten er minimaal 10 zijn.. En dat bij alle kleuren. :-) :-) Op een gegeven moment verdween het knopen naar de achtergrond. Maar mijn 'knoopdoos' behield ik natuurlijk!

Afgelopen winter kwam een vriendin van mij met het idee weer bandjes te gaan maken en zo geschiedde.. Al snel vonden we op internet verschillende geweldige sites! Tja en kijk maar hieronder wat het allemaal geworden.. Al gaat het niet altijd makkelijk..

Maar goed dat weerhoudt me er niet van.. Tot nu toe mijn 'grootste' project! 64m garen en meer als 20 uur werk.. Maar oh wat een gave band is dit geworden!

Verschillende kleine bandjes die ook ontstaan zijn deze zomer...

De laatste paar weken is het weer dan weer wat minder (gelukkig ;-)) dus ben ik heel veel lekker binnen te vinden aan mijn keukentafel en zo ontstaan er weer de mooiste dingen.

Niet alleen voor mezelf knoop ik. Mijn collega's hebben er inmiddels allebei ook 1tje gekregen. Een goede vriendin van mij zelfs al 3, 1 vond ze te weinig ;-) ;-). Voor een paar vrienden heb ik sleutelhangers gemaakt en voor een klein babytje een bandje met zijn naam... Ook deze heb ik trouwens weggegeven.

Maar ook zwart is niet lelijk als je er dan tenminste door middel van kraaltjes wat kleur aangeeft!

Of het laatste project van mij, want net vers van de pers is... :-)

Ik vind het gewoon heerlijk om te doen! Wat dat betreft kan ik me echt al verheugen op de herfst en winter.. Met mooi weer kan ik niet binnen blijven zitten maar met regen, storm en als het 's avonds donker is heb ik daar helemaal geen probleem mee...

Oh en het probleem dat ik heb dat er af en toe wat schatjes me willen helpen bij de bandjes.. Dat laat zich toch makkelijk oplossen! :-)

24 reacties

Tjónge , dat zijn echte kunstwerkjes hoor! Lijkt me nog helemaal zo makkelijk niet,zelfs zonder die stoorzender van de foto's ;-)
De allerleukste vind ik die rood/witte met kralen ertussen maar ik snap wel die op de foto ervoor de meest bewerkelijke laat zien !
Rietepietz (URL) - 16-09-’13 19:01
Dat zijn mooie dingen dame. Ik kan me voorstellen dat je daar een tijdje mee bezig mee bent, maar 20 uur aan ééntje is wel heel veel uren. En die monsters van jou die willen je echt alleen maar helpen.

Love AS Always
di Mario
Di Mario (URL) - 16-09-’13 19:24
Ik vind ze echt prachtig! Zou het ook wel willen leren, maar pfff ik doe al zoveel knutselen haha.
Tes - 16-09-’13 19:27
Zo zeg, jij bent een ware vriendschapsbandjesontwerper ( drie maal woordwaarde?)
tagrijn (URL) - 16-09-’13 20:34
Ze zijn beeldschoon geworden en je kan wel een webwinkeltje beginnen :-)
De eerste klant heb je al binnen
Ze zijn echt TOP
m vd fotokraam (URL) - 16-09-’13 20:52
Echt gaaf zeg !! yep ook mij heb je alvast als klant ! Het zou voor mij ook wel iets zijn denk ik..hahaha bezigheids therapie ;-)
Mary-Ann - 16-09-’13 21:07
Die laatste foto vind ik echt schitterend... Die bandjes zijn ook leuk, maar ik hou meer van katjes.
Sjoerd (URL) - 16-09-’13 21:13
Ik zie je nog zitten bij de Volkswagenbus op de camping op Quiberon. Die mevrouw had enorm geduld om het jou te leren. Je hebt er heel wat geknoopt door de jaren heen en altijd met mooie kleurencombinaties. De nieuwe figuren zijn prachtig. Leuk om weer een nieuwe uitdaging te hebben, want de voorbeelden uit het boek kon je wel dromen.
Hanny (URL) - 16-09-’13 22:10
Wat een leuke hobby,mijn kleindochter doet het ook ,het is soms verslavend maar heel mooi en leuk ,je hebt trouwens wel goede assistentie,
stiefbeen (URL) - 17-09-’13 09:56
Mooi die bandjes en wat een heerlijke schatjes zijn het he.
OT was zeker leuk destijds.
Leidse Glibber (URL) - 17-09-’13 10:23
zo even gelijk weer even onthouden aangevinkt was er uit zag ik.
Leidse Glibber (URL) - 17-09-’13 10:24
Je bent lekker bezig, het houdt je van de straat ;-). Het patroon met de Wilde Kaiser op de achtergrond vind ik erg mooi. Knap hoor dat je daar het geduld voor hebt!
Hendrika - 17-09-’13 13:40
Bij toeval en door nieuwsgierigheid aangeklikt......
Leuke hobby heb je! Enne.... Ook heel leuke hobbyhulpjes. Turbo (Kater-5 mnd.)kijkt mee over mijn rechterschouder en denkt: Hee....soortgenootjes! En langzaam vallen zijn oogjes toe.
Ik kom hier waarschijnlijk nog wel eens kijken! Alleen al om te zien hoe de kittens op deze blog het maken.
Groetjes van de Boerin zonder naam
boerin zonder naam (URL) - 17-09-’13 14:36
Wat een leuke hobby! En het levert nog verrassend mooie resultaten op ook.
Daar zou ik nu echt geen geduld voor hebben, krijgen of kopen ligt me beter ... :-)
Knoopze verder!
Jan K. alias Afanja (URL) - 17-09-’13 21:12
wat een prachtige armbandjes!!!
haha en poes wil jou ook helpen
fotorantje (URL) - 18-09-’13 23:10
Tsjonge wat zijn dit kunstwerken. Erg leuk idee. Nooit geweten dat je zo kon fröbelen. :-)
Jetske (URL) - 19-09-’13 23:01
een hobby hebben is belangrijk Annemarie...

prachtige dingen die je maakt..

groeten !!!
willy (URL) - 20-09-’13 21:20
Whahaha! De laatste foto ... de poes heerlijk verscholen in je kleren :-D
Maar jee, wat een geweldige bandjes zijn dat! En helemaal knap met zo'n patroon erin, je moet inderdaad een webwinkeltje beginnen. Wordt een goudmijn, kweet ut zeker!
Desire (URL) - 22-09-’13 14:10
Zien er mooi uit zeg, heb genoten weer van je blog
sisely.nl (URL) - 03-10-’13 16:15
Prachtige bandjes. Het zal iedere keer weer een nieuwe uitdaging zijn.
hanscke (URL) - 06-10-’13 17:51
En nog steeds druk met je mooie bandjes
marjolein vd fotokraam (URL) - 09-10-’13 09:46
Oéps... had ik deze reactie op een véél ouder logje gezet, beetje zitten rommelen;-)
Komt tie nóg een keer ....

Tja ...als ik dan hier op het journaal zie dat in Oostenrijk de eerste sneeuw gevallen is móet ik wel aan even aan jou denken natuurlijk
Rietepietz (URL) - 11-10-’13 18:42
Wat een ontzettend leuke hobby, zeg! Misschien trap ik een open deur in maar heb je ooit overwogen een beetje bij te verdienen met een webshop?
Terrebel (URL) - 24-10-’13 20:24
Jeetje, ben helemaal verliefd op de armband met de driehoekjes. Heb je daar een patroon van? Ik weet niet goed hoe ik zelf moet ontwerpen. Knopen doe ik al weer een paar jaar dus dat lukt wel. Patroon lezen ook geen probleem. Heel graag een antwoord. groetjes joke
joke vonk - 25-11-’15 21:16


(optioneel veld)
(optioneel veld)
1x maal invullen en ik krijg hopelijk weer alle reacties
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.